Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Εντοπίστηκαν 30 δημοτικοί αστυνομικοί που διορίστηκαν με πλαστά δικαιολογητικά...



Police-Voice blog ➤

Μητσοτάκης: «Η εποχή όπου ορισμένοι επιτήδειοι λειτουργούσαν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου τελείωσε»

Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι των αντρών του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ). Μέχρι στιγμής, στους ελέγχους που έχουν διενεργήσει, έχουν εντοπίσει τριάντα περιπτώσεις δημοτικών αστυνομικών, που έκαναν χρήση πλαστών δικαιολογητικών, προκειμένου να προσληφθούν σε δήμους της χώρας.

«Η εποχή όπου ορισμένοι επιτήδειοι, με την άγνοια ή ακόμη και την ανοχή της Πολιτείας, λειτουργούσαν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου τελείωσε», δήλωσε με αφορμή του ελέγχους ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αναφέρει πως μέχρι σήμερα έχει ήδη ολοκληρωθεί ο έλεγχος του 54% εκ των 11.663 υποβληθέντων δικαιολογητικών, όπως απολυτηρίων Λυκείου, πτυχίων Πανεπιστημίου, πιστοποιητικών γλωσσομάθειας, διπλωμάτων οδήγησης και πιστοποιητικών γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, για τα οποία το ΣΕΕΔΔ ζήτησε από τους φορείς έκδοσής τους να πιστοποιήσουν την εγκυρότητά τους.  Ο διενεργούμενος έλεγχος πραγματοποιείται στο σύνολο των 3.576 δημοτικών αστυνόμων σε 178 δήμους της χώρας και αφορά στη χρονική περίοδο από την πρόσληψή τους μέχρι και την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας στις 23 Σεπτεμβρίου 2013.

Ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΕΔΔ, Παρασκευάς Νομικός, σημείωσε πως από το ήμισυ των 3.576 δημοτικών αστυνομικών που ελέχθησαν, εντοπίστηκαν 30 με πλαστά πιστοποιητικά, δηλαδή ένα ποσοστό που κυμαίνεται κάτω του 2%. Όσον αφορά στη διαδικασία που ακολουθείται για τις διαπιστωμένες περιπτώσεις πλαστών δικαιολογητικών, οι εκθέσεις του ΣΕΕΔΔ γνωστοποιούνται στους οικείους δήμους και λοιπούς αρμόδιους φορείς (Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, Εισαγγελίες Πρωτοδικών) για την ανάκληση των παράνομων διορισμών, την αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών αμοιβών και τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Ο έλεγχος διενεργείται έπειτα από κοινή εντολή των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.Πηγή ➤ http://www.protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου