Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Στην ακινησία τα αυτοκίνητα της αστυνομίας....



Police-Voice blog ➤
Προβλήματα στη λειτουργία της αστυνομίας προκύπτουν από το γεγονός ότι παρατηρούνται καθυστερήσεις στα προγραμματισμένα σέρβις των υπηρεσιακών αυτοκινήτων, λόγω γραφειοκρατίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα οχήματα να μένουν ακινητοποιημένα για κάποιες μέρες, με ό,τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται ως προς την καλή αστυνόμευση του νησιού.

Σύμφωνα με το νέο καθεστώς που τέθηκε σε ισχύ για το τακτικό σέρβις των οχημάτων της αστυνομίας, πρέπει
πρώτα να συμπληρωθούν τα προβλεπόμενα χιλιόμετρα και, στη συνέχεια, να υποβληθεί αίτημα για έγκριση των εργασιών, έγκριση που περιλαμβάνει και το ποσό που απαιτείται, βάσει προσφοράς.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ, μπορεί το χρονικό διάστημα να μην ξεπερνά, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, τις δύο εβδομάδες, ωστόσο είναι σημαντικό τα στελέχη της αστυνομικής διεύθυνσης να τα έχουν στη διάθεσή τους για τις ανάγκες της αστυνόμευσης που επιβάλλεται για την ασφάλεια των πολιτών. Πόσω μάλλον, όταν τα περιστατικά κλοπών στην πόλη της Μυτιλήνης και, κυρίως, στην Περιφέρεια είναι ιδιαίτερα έντονα τον τελευταίο χρόνο.

Σημειώνεται ότι δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι περιοχών, όπως η Γέρα ή η Αγιάσος, το Παλαιοχώρι, που κατά καιρούς έχουν κάνει λόγο για ανύπαρκτες περιπολίες.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνονται κλοπές, από τις οποίες ελάχιστες αναφέρονται από τους θύτες στην αστυνομία, αφού για την εξιχνίασή τους θα πρέπει να γίνει μήνυση για την οποία απαιτείται παράβολο.

Αυτό σημαίνει ότι ο δείκτης εγκληματικότητας δεν αποτυπώνει την ισχύουσα κατάσταση, που εκφράζονται φόβοι ότι είναι πολύ χειρότερη.

Ασφαλείς πηγές εκτιμούν ότι το κόστος θα ήταν μικρότερο, αν ενισχυόταν με νέα οχήματα η αστυνομική διεύθυνση Λέσβου και αντικαθιστούνταν εκείνα που υπάρχουν από το 2004.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ, μπορεί από το έτος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας να έχουν περάσει μόλις εννέα χρόνια, ωστόσο τα αυτοκίνητα χαρακτηρίζονται «παλιά», αφού χρησιμοποιούνται πολύ περισσότερες ώρες από ένα κοινό Ι.Χ.. Μπορεί να βρίσκονται στο δρόμο και 24 ώρες το 24ωρο, γι’ αυτό άλλωστε και οι βλάβες που εμφανίζουν, είναι πολύ συχνές.


Πηγή: Lesvospost.com
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου