Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Εξέταση αναβάθμισης των επικοινωνιών σε ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστική !



Police-Voice blog ➤ΟΧΙ ΑΦΟΥ ΦΥΓΑΜΕ ! ΦΥΓΑΜΕ ΤΕΛΟΣ !
Ενδεχόμενο επιστροφής στα πρότυπα του κωδικοποιημένου συστήματος Tetra
Το τέλος των παλιών αναλογικών ασυρμάτων και την επαναφορά των επικοινωνιών των αστυνομικών στην εποχή του ειδικού συστήματος ενδοεπικοινωνίας Tetra μελετά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις που κατέθεσαν πέντε βουλευτές στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός κ. Βασίλης Κικίλιας σημειώνει σε γραπτή απάντηση ότι «από την αρμόδια Υπηρεσία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (Διεύθυνση Τεχνικής Υποστήριξης) έχει προταθεί, προς ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014 - 2020, η απόκτηση συστήματος ασυρμάτων επικοινωνιών προτύπου TETRA, για τις περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Πρόβλεψη υπάρχει και για τις επικοινωνίες των πυροσβεστών. Όπως αναφέρεται, «εν όψει της άνω προγραμματικής περιόδου, από τη Διεύθυνση Επικοινωνιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος έχει προταθεί η αναβάθμιση του υπάρχοντος αναλογικού συστήματος σε ψηφιακό, σε όλη την επικράτεια».

Στην απάντηση του ο κ. Κικίλιας τονίζει ότι «οι ανωτέρω προτάσεις θα εξεταστούν σε ενιαία βάση, με τη σύνεση και την υπευθυνότητα που απαιτείται, προκειμένου να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των Υπηρεσιών και Φορέων του Υπουργείου μας. Κύριο μέλημα μας αποτελεί η προαγωγή του δημοσίου συμφέροντος, η εξυπηρέτηση των αναγκών του υφιστάμενου επιχειρησιακού σχεδιασμού ασφάλειας της χώρας και η διασφάλιση της διαφάνειας στο πλαίσιο συνεπούς εφαρμογής της σχετικής ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας».

Βυθούλκας Διονύσης 

tovima.gr
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου