Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Γνωστός κοσμηματοπώλης είδε τα... κοσμήματά του σε βιτρίνα στο Ρέθυμνο!



Police-Voice blog ➤

Σοκ για γνωστό Αθηναίο κοσμηματοπώλη! Είδε τα κοσμήματα που του είχαν κλέψει στην Αττική, στις προθήκες κοσμηματοπωλείου στο κέντρο του Ρεθύμνου και αμέσως ειδοποίησε την Ασφάλεια.

Πρόκειται για ένα απίστευτο, πλην όμως πέρα για πέρα αληθινό περιστατικό, το οποίο μάλιστα έγινε η αφορμή για μεγάλη έρευνα της Ασφάλειας Αττικής, για την εξάρθρωση σπείρας που κλέβει "ντίλερ" κοσμημάτων και έχουν πολλή καλή πληροφόρηση για τα θύματά τους, ενώ στην συνέχεια πωλούν την λεία τους σε χαμηλές τιμές σε άλλους επαγγελματίες του κλάδου, που είτε δεν γνωρίζουν την προέλευση των κοσμημάτων, είτε συνειδητά μετατρέπονται σε κλεπταποδόχοι.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες ο γνωστός έμπορος κοσμημάτων είχε πέσει θύμα κλοπής στις 10/10/2014, όταν άγνωστοι άνοιξαν το αυτοκίνητό του που ήταν παρκαρισμένο στο γκαράζ του σπιτιού του στην περιοχή τις Δάφνης.

Θεοδόσης Πάνου
Οι δράστες τού άρπαξαν δυο βαλίτσες που περιείχαν κοσμήματα αξίας 150.000 ευρώ και ο έμπορος τα είχε στο πορτ μπαγκαζ του Ι.Χ του προκειμένου την επόμενη ημέρα να κάνει δειγματοληψία σε πελάτες του στην επαρχία.

Τότε, παρά τις έρευνες της Ασφάλειας Αττικής, οι κακοποιοί δεν είχαν εντοπιστεί και έτσι η υπόθεση ξεχάστηκε μέχρι που ο γνωστός έμπορος κοσμημάτων έκανε τις διακοπές του στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, στις 21/8/2015 και ενώ έκανε αμέριμνος την βόλτα του στο κέντρο του Ρεθύμνου, είδε με έκπληξη στην βιτρίνα κεντρικού κοσμηματοπωλείου, να φιγουράρουν τα κλεμμένα του κοσμήματα.

Αμέσως ειδοποίησε την Ασφάλεια Ρεθύμνου και μαζί με δυο Αστυνομικούς μπήκαν στο κατάστημα και ζήτησαν εξηγήσεις από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος μάλιστα και συνελήφθη, καθώς δεν είχε παραστατικά για ορισμένα από τα κοσμήματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έπειτα από την σύλληψη του καταστηματάρχη στο Ρέθυμνο, οι έρευνες επεκτάθηκαν στην Αθήνα, όπου η Ασφάλεια Αττικής πραγματοποίησε έλεγχο στο σπίτι και στο κατάστημα εμπόρου κοσμημάτων, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μεγάλη ποσότητα χρυσών και ασημένιων αντικειμένων, τα οποία κατείχε με μη νόμιμο τρόπο, ανάμεσα τους και κοσμήματα που είχαν κλαπεί από το γνωστό έμπορο κοσμημάτων.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η Ασφάλεια Αττικής έχει ανοίξει νέο κύκλο ερευνών, καθώς εκτιμάται πως την δουλειά την κάνει σπείρα επαγγελματιών του είδους, που έχουν στοχοποιήσει εμπόρους και “ντίλερ” κοσμημάτων και ρολογιών.
Το 2014 είχαν σημειωθεί δυο κλοπές και μια ληστεία, όπου οι τέσσερις δράστες και στις τρεις περιπτώσεις είχαν αρπάξει μεγάλες ποσότητες κοσμημάτων και ρολογιών.

Εκτός από την κλοπή του γνωστού εμπόρου στην περιοχή της Δάφνης, οι ίδιοι άνθρωποι φέρονται να πραγματοποίησαν την μεγάλη ληστεία στην Αττική Οδό, όπου ακινητοποίησαν έμπορο ακριβών ρολογιών από την Γερμανία, ο οποίος μόλις είχε παραλάβει αεροπορικώς το εμπόρευμά του και το μετέφερε στο κατάστημα του.

Η τελευταία κλοπή είχε γίνει στο σπίτι “ντίλερ” κοσμημάτων στην Βούλα, όπου του είχαν αρπάξει μέσα από το χρηματοκιβώτιο του μεγάλη ποσότητα κοσμημάτων.
Πηγή ➤

1 σχόλιο: