Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΟΤΕΡΑ...Τη μεγαλύτερη συμμορία κλεμμένων αυτοκινήτων εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ στο Ζεφύρι... συνελήφθησαν δέκα ΡΟΜΑ και ένας υπήκοος Ρουμανίας.



Police-Voice blog ➤
Mία από τις μεγαλύτερες εγκληματικές ομάδες, κλοπής αυτοκινήτων που έχουν δράσει στη χώρα μας συνελήφθη στο Ζεφύρι.
Έντεκα μέλη πολυμελούς εγκληματικής ομάδας που διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής και τα αποσυναρμολογούσαν σε Ζεφύρι και Αχαρνές, συνελήφθησαν τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου στο Ζεφύρι με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, των Ο.Π.Κ.Ε. και τη συνδρομή της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων.
Τα μέλη της παραπάνω ομάδας δρούσαν οργανωμένα, μεθοδικά, με διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένο τρόπο δράσης.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν δέκα ΡΟΜΑ και ένας υπήκοος Ρουμανίας.
Ιστορικό της υπόθεσης
Τα μέλη της ομάδας, από τα τέλη του έτους 2014, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κινούντο στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και εντόπιζαν αυτοκίνητα κυρίως φορτηγά, τα οποία και αφαιρούσαν. Στη συνέχεια τα μετέφεραν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, κοντά στις οικίες τους και εντός του καταυλισμού ΡΟΜΑ Ζεφυρίου, όπου προέβαιναν στην άμεση αποσυναρμολόγησή τους, με σκοπό την πώληση των εξαρτημάτων, ως ανταλλακτικών στο εμπόριο. Για τον ίδιο σκοπό τα μετέφεραν και σε μάντρα σκραπ, στην περιοχή Αγίας Σωτήρας Αχαρνών, ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί εκατόν δεκαεπτά (117) περιπτώσεις κλοπών  Ι.Χ. επιβατηγών και φορτηγών αυτοκινήτων, από διάφορες περιοχές της Αττικής. Εξιχνιάσθηκαν επίσης δύο (2) περιπτώσεις αφαίρεσης φορτηγών, κατά τη διάρκεια των οποίων αποβίβασαν, με τη χρήση βίας, τους οδηγούς τους.
Σε μία μάλιστα περίπτωση, δύο από τους συλληφθέντες, που είχαν αφαιρέσει προηγουμένως φορτηγό αυτοκίνητο από την περιοχή του Μαρκόπουλου, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και καταδιώχθηκαν.
Εγκατέλειψαν το κλεμμένο όχημα στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στο Ζεφύρι, από τον οποίο εξήλθε ομάδα διακοσίων (200) περίπου ΡΟΜΑ και επιτέθηκε με πέτρες, ξύλα και σίδερα στους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τραυματίζοντας έναν εξ αυτών.
Όπως διαπιστώθηκε επίσης, οι δράστες έχουν μεταφέρει τουλάχιστον άλλα επτά (7) κλεμμένα Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα στην Κρήτη, τα οποία εκτιμάται ότι έχουν διαθέσει στο εμπόριο με παραποιημένα τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Τα οχήματα αυτά αναζητούνται.
Σε χώρους στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν όλες οι πινακίδες κυκλοφορίας των ταυτοποιημένων κλεμμένων οχημάτων καθώς και έγγραφα αυτών (άδειες κυκλοφορίας, ασφαλιστήρια συμβόλαια, έγγραφα Κ.Τ.Ε.Ο. κλπ). Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι (6) Ι.Χ. Φορτηγά και τέσσερα (4) Ι.Χ. Επιβατηγά αυτοκίνητα, τα οποία φέρουν παραποιημένα   τεχνικά χαρακτηριστικά και των οποίων η ταυτότητα και η προέλευση ερευνάται.
Κέρδη 1 εκατομμυρίου ευρώ
Εκτιμάται ότι η παραπάνω ομάδα, αποκόμισε από την εγκληματική της δραστηριότητα, χρηματικό ποσό που υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων κλοπής οχημάτων συνεχίζεται.
Πηγή ➤http://doxthi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου