Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

«Αστακός» η Κύπρος για τις επισκέψεις Λαβρόφ και Κέρι...



Police-Voice blog ➤
Σε επιφυλακή οι αστυνομικές αρχές
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν από την Αστυνομία κατά τις επισκέψεις του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ στις 1-2 Δεκεμβρίου στην Κύπρο καθώς και του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι στις 3-4 Δεκεμβρίου
Ήδη η Αστυνομία – σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων- βρίσκεται σε ετοιμότητα καθώς έχει κάνει όλο τον προγραμματισμό που χρειάζεται για το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της στην ασφάλεια των δύο ξένων επισήμων, που θα διαμένουν και θα διακινούνται στο νησί.
Μαζί με τα αυξημένα μέτρα που λαμβάνονται εδώ και μέρες κατά της τρομοκρατίας, η Αστυνομία θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει για να κάνει την παραμονή των υψηλών προσκεκλημένων ασφαλή.
Καθ` όλη την παραμονή Λαβρόφ και Κέρι θα λειτουργεί συνέχεια στο Αρχηγείο Αστυνομίας, το Κέντρο Συντονισμού ώστε να δίνονται οδηγίες στο μεγάλο αριθμό αστυνομικών μελών που κλήθηκαν στο έργο ασφάλειας των δύο ανδρών.
Τα μέτρα ασφαλείας θα αρχίσουν από τη στιγμή που θα πατήσουν το πόδι τους στην Κύπρο μέχρι και την ώρα που θα φύγουν, ενώ έντονα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στους χώρους όπου θα διαμένουν και θα διακινούνται.
Τη Δευτέρα, η Αστυνομία θα δώσει στη δημοσιότητα τους δρόμους που θα παραμείνουν κλειστοί κατά τη διακίνηση του Ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, ώστε να μην ταλαιπωρηθεί το κοινό.
Ο κ. Λαβρόφ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Εξωτερικών και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής Αντιπροσώπων και τον επικεφαλής της Εκκλησίας της Κύπρου. Όπως ανακοινώθηκε, δεν θα συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του μετά που ο κ. Ακιντζί απέρριψε πρόταση του Ρώσου ΥΠΕΞ για συνάντηση σε ουδέτερο χώρο και όχι στα γραφεία του Τ/κ ηγέτη στα κατεχόμενα.
Σε σχέση με την ατζέντα των επαφών του, αναμένεται να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ, το Κυπριακό και την κατάσταση στη Συρία και τη Μέση Ανατολή.
Ο Υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι αναχωρεί από την Ουάσιγκτον στις 30 Νοεμβρίου, με πρώτο σταθμό το Παρίσι, όπου θα συνοδεύσει τον Μπαράκ Ομπάμα στη διεθνή σύνοδο κορυφής για την κλιματική αλλαγή.
Την επομένη θα συμμετάσχει στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες. Στις 2 Δεκεμβρίου θα μεταβεί στην Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου, για συναντήσεις με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους με τους οποίους θα συζητήσει διμερή και περιφερειακά ζητήματα,
Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Βελιγράδι, για να συμμετάσχει στο υπουργικό συμβούλιο του ΟΑΣΕ και συναντήσεις με αντιπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών από όλες τις χώρες του οργανισμού, στις 3 Δεκεμβρίου.
Βάσει του επισήμου προγράμματος, την ίδια μέρα ο Τζον Κέρι θα ταξιδέψει στη Λευκωσία, όπου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του αμερικανικού ΥΠΕΞ “θα συναντηθεί με ανώτερους Κύπριους αξιωματούχους. Θα συναντηθεί επίσης με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους ηγέτες.”
Στις 4 Δεκεμβρίου θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να συζητήσει ένα εύρος διμερών και περιφερειακών θεμάτων με την ελληνική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης και της προόδου στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου