Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Αυτό δεν είναι αλληλεγγύη, αλλά…γελοιότητα! Οι Γερμανοί απαγορεύουν τα πυροτεχνήματα την πρωτοχρονιά, για να μην προκαλέσουν στους λαθρομετανάστες…άγχος(;).



Police-Voice blog ➤
Τα πυροτεχνήματα και τα βαρελότα, με τα οποία κατά παράδοση γιορτάζουν οι Γερμανοί τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, θα απαγορευτούν σε ορισμένες περιοχές, ιδίως σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, ενώ ταυτόχρονα πολλοί νεοαφιχθέντες μετανάστες και πρόσφυγες ενημερώνονται για το έθιμο αυτό, ώστε να μην τραυματιστούν σωματικά ή ψυχικά.
Οι αρχές πολλών κρατιδίων, όπως της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, της Έσσης και της Βάδης-Βυρτεμβέργης, απαγόρευσαν τη χρήση των πυροτεχνημάτων στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, αφενός γιατί φοβούνται μήπως προκληθούν πυρκαγιές και αφετέρου για να μην προκληθεί ακόμη μεγαλύτερο άγχος στους ανθρώπους αυτούς που φέρουν ψυχικά τραύματα από τους πολέμους και τις διώξεις που έχουν υποστεί.
“Αυτοί που έρχονται από εμπόλεμες ζώνες έχουν συνδέσει τους θορύβους των εκρήξεων με πυροβολισμούς ή βόμβες και όχι με βαρελότα”, εξήγησε ένας εκπρόσωπος των αρχών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ο Κριστόφ Ζέμπελερ.
Ταυτόχρονα, το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί οι πυρκαγιές στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων και πολλές αποδίδονται σε εμπρηστικές ενέργειες. Σε ορισμένα τέτοια κέντρα τοιχοκολλήθηκαν αφίσες με τις οποίες ζητείται από τους αιτούντες άσυλο να μην χρησιμοποιήσουν πυροτεχνήματα και βαρελότα στον χώρο.
Σε προσφυγικά κέντρα του Βερολίνου έχουν αναρτηθεί προειδοποιήσεις, σε πολλές γλώσσες, που ενημερώνουν τους ενοίκους ότι “οι θόρυβοι θα είναι πολύ δυνατοί” την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. “Σας παρακαλούμε θερμά να μιλήσετε στα παιδιά σας” για να μην φοβηθούν “και να έχετε κλειστά τα παράθυρα”, συμβουλεύουν αυτές οι πινακίδες.
Σε μια κοινότητα της Βαυαρίας, το Ράιχενμπεργκ, οι τοπικές αρχές έκαναν μια “δοκιμαστική γιορτή” με πυροτεχνήματα για να προετοιμάσουν τους πρόσφυγες για το τι τους περιμένει αύριο τη νύχτα. “Δεν προκλήθηκε πανικός” κατά την “πρόβα” της Πρωτοχρονιάς, είπε μια εκπρόσωπος των αρχών.
Οι Γερμανοί δαπάνησαν πέρσι περίπου 130 εκατομμύρια ευρώ για πυροτεχνήματα και βαρελότα.
Πηγή ➤

1 σχόλιο:

  1. εξαιρετική η απόφαση απαγόρευσης των πυροτεχνουργικών ειδών, δείχνει έλεγχο του γελοίου αυτού τρόπου διασκέδασης, δεν επιτρέπεται κάποιοι να διασκεδάσουν και άλλοι να υποφέρουν φρικτά από αυτή τη "διασκέδαση" στην Ελλάδα η κατάσταση με τα πυροτεχνουργικά είδη έχει ξεφύγει, όποιος "παντρεύεται" και γενικά έχει κάποιους γελοίους λόγους για να διασκεδάσει, χρησιμοποιεί πυροτεχνουργικά είδη που φέρνουν μεγάλη αναστάτωση στο περιβάλλον, τρόμο στα κατοικίδια και θάνατο σε αδέσποτα σκυλιά, γατιά, ακόμη και στα αδέσποτα άλογα που τρομάζουν και βγαίνουν στον αυτοκινητόδρομο... τα πυροτεχνήματα και οι κροτίδες είναι μεγάλη γελοιότητα να χρησιμοποιούνται, όταν υπάρχουν τόσα προβλήματα στα κράτη της Ευρώπης!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή