Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Τα X-Files για τα UFO που τρόμαξαν τη CIA Δεiτε μερικές από τις αναφορές για θέαση ιπταμένων δίσκων σε όλον τον κόσμο από τα αρχεία που αποχαρακτήρισε πρόσφατα η CIA.



Police-Voice blog ➤
«Η αλήθεια είναι εκεί έξω». Η έκφραση – σύνθημα του πράκτορα Mulder από την τηλεοπτική σειρά X-Files γνωρίζει νέες δόξες μετά την αποκάλυψη από την CIA χιλιάδων αποχαρακτηρισμένων εγγράφων και αναφορών για την «θέαση» άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων.
Τα περισσότερα από αυτά μας γυρίζουν πίσω στις δεκαετίες του 1940 και του 1950, όταν η υστερία για τις εμφανίσεις «ιπταμένων δίσκων» έπαιρνε όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Ομως δεν ήταν μόνο οι δίσκοι για τους οποίους υπάρχουν αναφορές στα έγραφα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Ας δούμε μερικές από τις πιο παράδοξες αναφορές που είχαν αρχειοθετηθεί:

Αεροπορική επιδρομή από ιπτάμενους δίσκους

Σε ένα έγγραφο με ημερομηνία 2 Οκτωβρίου 1952 και τίτλο «Ιπτάμενοι Δίσκοι», ο υποδιευθυντής επιστημονικής κατασκοπείας της CIA αναφέρεται στους κινδύνους που μπορούν να υπάρξουν στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ εξ αιτίας της εμφάνισης ιπταμένων δίσκων και εκφράζει τους φόβους του για τις «ευπάθειες« της αμερικανικής αεράμυνας σε μια ενδεχόμενη αεροπορική επιδρομή από UFO. Ζητά μάλιστα να υπάρξει ενδελεχής έρευνα για να εξακριβωθούν «οι επιπτώσεις από το πρόβλημα των ιπταμένων δίσκων».

Τα μυστηριώδη φώτα στο Ουζμπεκιστάν

Στα τέλη της δεκαετίας του 1940, οι κάτοικοι της Τασκένδης, πρωτεύουσας του Ουζμπεκιστάν έγιναν μάρτυρες ενός περίεργου «σώου» με χρωματιστά φώτα στον ουρανό. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει η έκθεση της CIA: Από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο του 1947, λάμβαναν χώρα τρία φωτεινά φαινόμενα με 15λεπτα διαστήματα διακοπής μεταξύ τους, κάθε βράδυ μεταξύ 9 και 10 το βράδυ, τοπική ώρα.». Στο έγγραφο αναφέρεται επίσης ότι την στιγμή της κορύφωσης του φαινομένου, ένα φωτεινό αντικείμενο έφτανε σε διάμετρο το ένα πέμπτο της πανσελήνου.

Το φως άρχισε να εμφανίζεται ως μια φωτεινή κόκκινη σφαίρα και σε δευτερόλεπτα να μεταβαλλόταν σε πράσινη και μετά σε λευκή, χωρίς να εμφανίζονται ουρές καπνού ή να ακούγονται ήχοι ή εκρήξεις.

Δίσκοι πάνω από τα ορυχεία ουρανίου στο Βελγικό Κονγκό

Σύμφωνα με μια άλλη αναφορά, το 1952 μια αυστριακή εφημερίδα είχε αποκαλύψει ένα έντονο παιχνίδι με ιπτάμενους δίσκους πάνω από τα ορυχεία ουρανίου στο Βελγικό Κονγκό (σήμερα ονομάζεται Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό). Οι δίσκοι κινούντο στον ουρανό κάνοντας σπασμωδικές κινήσεις χωρίς να κινούνται προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Μάλιστα, σε ορσιμένες περιπτώσεις κινήθηκαν προς το έδαφος φτάνοντας απόσταση μόλις 20 μέτρων από τις κορυφές των δέντρων. Ενας αξιωματικός της Βελγικής αεροπορίας επιχείρησε να αναχαιτίσει ένα τα άγνωστα αντικείμενα: Ο Πιέρ εγκατέλειψε την προσπάθεια, 15 λεπτά μετά την εξαφάνιση των δύο ιπτάμενων δίσκων στην κατεύθυνση της λίμνης Ταγκανίκα, με έναν δυνατό τσιριχτό ήχο». Ο πιλότος εκτίμησε ότι οι δίσκοι κινούντο με ταχύτητα 900 χιλιομέτρων την ώρα.

UFO στο Βερολίνο

Σε αναφορά, η οποία αντλεί τις πληροφορίες από ρεπορτάζ της ελληνικής εφημερίδας «Η Καθημερινή» με ημερομηνία 9 Ιουλίου του 1952, περιγράφεται η περιπέτεια ενός άνδρα στο Βερολίνο, ο οποίος βρέθηκε μαζί με την 11χρονη κόρη του να περπατούν σε ένα δάσος όταν χάλασε η μοτοσυκλέτα του.

Ο άνδρας είδε έναν δίσκο διαμέτρου 15 μέτρων με μια «κάψουλα» σε σχήμα κώνου στο κέντρο του. Ο ίδιος και η κόρη του πλησίασαν στο αντικείμενο και είδαν δύο ανθρώπους με λαμπερά μεταλλικά ρούχα να έχουν γονατίσει μπροστά στον δίσκο. Οταν ο γερμανός έγινε αντιληπτός, οι δύο άνθρωποι μπήκαν γρήγορα μέσα στον δίσκο ο οποίος απογειώθηκε απότομα και εξαφανίστηκε. «Δεν είχα ακούσει ποτέ πριν τον όρο 'ιπτάμενος δίσκος'. Δραπέτευσα από την Σοβιετική Ενωση στο Δυτικό Βερολίνο. Οταν είδα αυτό το αντικείμενο, νόμισα ότι ήταν μια νέα μηχανή των σοβιετικών.»

Ιπτάμενα αντικείμενα στην Καζαμπλάνκα


Στις αρχές Σεπτεμβρίου του 1952, υπήρξαν αλλεπάλληλες καταγγελίες για θέασης Αγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων πάνω από την Καζαμπλάνκα στο Μαρόκο. Οι μάρτυρες έκαναν λόγο για αντικείμενα σε σχήμα οβάλ τα οποία άφησαν πίσω τους ένα λευκό φως. Σε ένα άλλο περιστατικό στην ίδια περιοχή, τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς , κάτοικοι είδαν μια σφαίρα με μπλε και πράσινο χρώμα να πετά στον νυχτερινό ουρανό.

Το επόμενο πρωί ένα ζευγάρι είδε στην ίδια περιοχή να ίπταται ένα μυστηριώδες αντικείμενο για 30 δευτερόλεπτα και μετά να χάνεται. Εκείνο το καλοκαίρι πολλές θεάσεις αγνώστων αντικειμένων αναφέρθηκαν στις Μαροκινές αρχές.

Οι αμφιβολίες της CIA

Η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών αρχίζει να υποπτεύεται ότι κάτι δεν πάει καλά με όλες αυτές τις αναφορές για θεάσεις αντικειμένων. Το καλοακαίρι του 1952 ο υποδιευθυντής επιστημονικής κατασκοπείας της CIA, συντάσσει ένα υπόμνημα, με το οποίο υποβαθμίζει τις ενδεχόμενες απειλές από UFO, θεωρώντας ότι χιλιάδες από αυτές τις αναφορές είναι «ξεκάθαρα ψεύτικες».

Πολλές από τις θεάσεις μπορούσαν να εξηγηθούν και να αποδοθούν σε πτήσεις αμερικανικών αεροσκαφών. Ωστόσο ο ίδιος αποφάσισε, όχι μόνο να μην κλείσει τους X-Files, αλλά να συνεχιστεί η παρακολούθηση της υπόθεσης, τονίζοντας πάντως ότι «δεν πρέπει να διαρρεύσει στον τύπο ότι υπάρχουν ενδείξεις ανησυχίας της CIA»
































































































































































































































































Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου