Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Η προειδοποίηση καθηγητή – σεισμολόγου που ξυπνά τον εφιάλτη: «Προετοιμαστείτε για μεγάλο ΣΕΙΣΜΟ στην Ελλάδα!»



Police-Voice blog ➤
Έλληνες σεισμολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, με αφορμή τα δύο χτυπήματα σε Ρόδο και Μεσσηνία, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι οι δύο σεισμοί δεν συνδέονται μεταξύ τους.
Ο σεισμός των 5.2 Ρίχτερ που έγινε στο νησί των Ιπποτών και τα 5 Ρίχτερ που ταρακούνησαν την Μεσσηνία αναστάτωσαν τις τοπικές αρχές και τους σεισμολόγους, και επανέφεραν στο προσκήνιο την συζήτηση για τους σεισμούς.
Ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μανώλης Σκορδύλης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό υπενθύμισε πως οι συγκεκριμένες περιοχές έχουν «προϊστορία» στους σεισμούς και προειδοποίησε πως πρέπει όλοι οι Έλληνες να είμαστε καλά ενημερωμένοι και σε εγρήγορση.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
«Δεδομένου ότι ζούμε στην Ελλάδα, που είναι μια χώρα με έντονη σεισμικότητα (1η στην Ευρώπη και 6η στον κόσμο), πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους σεισμούς», τόνισε ο καθηγητής.
«Σεισμός μπορεί να εκδηλωθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή, ακόμη και σε περιοχές λιγότερο σεισμογενείς. Με την φύση κανείς δεν μπορεί να τα βάλει. Έτσι μπορεί οι σεισμολόγοι να στρέφουμε το ενδιαφέρον μας για παράδειγμα στα νησιά του Ιονίου, όπου είναι γνωστό ότι καταγράφεται έντονη σεισμική δραστηριότητα και τελικά να εκδηλωθεί σεισμός σε… άλλη περιοχή της Ελλάδας. Είναι πολύ σημαντικό να ενημερωθεί ο κόσμος για το τι πρέπει να κάνει πριν, κατά την διάρκεια, αλλά και μετά από έναν σεισμό, και φυσικά όλα αυτά που διαβάζουμε, θα πρέπει στην δύσκολη στιγμή να τα υλοποιήσουμε.  Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να…. είμαστε προετοιμασμένοι και για μεγάλο χτύπημα» καταλήγει.
ελπιζουμε να  μην ειναι στην κοντρα σας για πιο πολλα λεφτα police voice gr 
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου