Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ! Ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ !

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ


Police-Voice blog ➤
«ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ»

Γιορτάζεται την 20η Οκτωβρίου μαζί με τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου

Εορταστικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για την «Ημέρα της Αστυνομίας», που γιορτάζεται την 20 Οκτωβρίου, μαζί με τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Επίσημες δοξολογίες και εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις έδρες όλων των Διευθύνσεων Αστυνομίας της χώρας.

Οι εορτασμοί θα κορυφωθούν με την κεντρική εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, την 19:30 ώρα της 20 Οκτωβρίου, με την παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα απονεμηθούν μετάλλια ανδραγαθίας σε επτά αστυνομικούς για έξοχες πράξεις.

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και περιφορά της Ιερής Εικόνας του Αγίου Αρτεμίου στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών.



Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, από σήμερα έως και την 20 Οκτωβρίου, πραγματοποιείται πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας για την τράπεζα αίματος του Σώματος.

Σημειώνεται ότι η «Ημέρα της Αστυνομίας» θεσπίστηκε από την Πολιτεία ως αναγνώριση του έργου και της προσφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας προς το κοινωνικό σύνολο.



Εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου




Τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου τιμά σήμερα, 20 Οκτωβρίου, η Εκκλησία μας.
Ο Άγιος Αρτέμιος ήταν διακεκριμένος πολιτικός του Βυζαντίου και ευσεβέστατος χριστιανός. Ο Μέγας Κωνσταντίνος, εκτιμώντας τα ηθικά και πολιτικά του χαρίσματα, του έδωσε το αξίωμα του πατρικίου και τον διόρισε Δούκα και Αυγουστάλιο της Αλεξανδρείας.
Το 357 μ.Χ. πηγαίνει στην Πάτρα, κατ' εντολή του Αυτοκράτορα Κωνσταντίου, γιου του Μεγάλου Κωνσταντίνου, για να παραλάβει τα σεπτά λείψανα του Αγίου Ανδρέα και να τα ανακομίσει στον νεόκτιστο Ναό των Αγίων αποστόλων στην Κωνσταντινούπολη (3 Μαρτίου 357 μ.Χ.).
Κατά την διαμονή του στην Πάτρα και με την επίβλεψη του κατασκεύασε υδραγωγείο. Στρατοπεδευμένος στην περιοχή της Μονής Γηροκομείου ελεούσε και βοηθούσε πλήθος αναξιοπαθούντων και κυρίως γερόντων,γεγονός που δικαιολογεί την τοπωνυμία Γηροκομείο.
Όταν, το 363 μ.Χ., ο Αρτέμιος άκουσε ότι ο Ιουλιανός ο Παραβάτης βασάνιζε τους χριστιανούς στην Αντιόχεια, ήλθαν στα χείλη του τα λόγια του ψαλμωδού Δαβίδ προς το Θεό: «Κύριε, πνεύματι ηγεμονικώ στήριξόν με» (Ψαλμός Ν' (50), στ. 14). Κύριε, στήριξε με με σκέψεις σταθερές και θέληση ισχυρή, που να κυριαρχεί μέσα μου και να με κατευθύνει στην υπεράσπιση του αγαθού με θάρρος.
Πράγματι, ο Αρτέμιος, με τη δύναμη που του έδωσε ο Θεός, πήγε αμέσως στην Αντιόχεια και με παρρησία ήλεγξε ευθέως τον Ιουλιανό για τις παρανομίες του κατά των χριστιανών. Ο Ιουλιανός, που δεν περίμενε τέτοια στάση από αξιωματούχο, τον συνέλαβε και τον μαστίγωσε αλύπητα.
Έπειτα του έσπασε τα κόκαλα με πέτρες, και τελικά τον αποκεφάλισε. Το Ιερό λείψανο του Αρτεμίου παρέλαβε κάποια διακόνισσα, η Αρίστη, που το μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη, στο ναό του προφήτου Προδρόμου.
Απολυτίκιο:
Ήχος πλ. α'. Τον συνάναρχον Λόγον.
Ευσέβειας τοις τρόποις καλλωπιζόμενος, αθλητικής αγλαίας ώφθης σοφέ κοινωνός, προς αγώνας ανδρικούς παραταξάμενος· όθεν ως λύχνος φωταυγής, των θαυμάτων τας βολάς, εκλάμπεις τη οικουμένη, Αρτέμιε Αθλοφόρε, προς σωτηρίαν των ψυχών ημών.
Πηγή ➤ΕΛΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΑΣ,ΗΤΑΝ , ΕΙΝΑΙ , ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΗ,Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ ,ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ,ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή