Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Μπορείτε να βοηθήσετε αυτή την εξαμελή Eλληνικη οικογένεια; Το σπίτι τους έγινε «στάχτη» και το κρατος κοιμαται (ΦΩΤΟ & BINTEO)

Μπορείτε να βοηθήσετε αυτή την εξαμελή Eλληνικη οικογένεια; Το σπίτι τους έγινε «στάχτη» και το κρατος κοιμαται


Police-Voice blog ➤
Το δικό της δράμα ζει μια εξαμελής οικογένεια στην 
Ηλεία, καθώς το σπίτι όπου έμεναν, έγινε παρανάλωμα του πυρός τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Όπως διαβάζουμε στο patrisnews, την ώρα της φωτιάς μέσα στο σπίτι βρίσκονταν μόνο τα παιδιά, καθώς οι γονείς ήταν στην Αρκαδία για επαγγελματικούς λόγους.
tzaki.jpg
Η γιαγιά ήταν αυτή που γύρω λίγο πριν τη μια τα ξημερώματα, σηκώθηκε από το κρεβάτι για να πάρει κάτι από το διπλανό δωμάτιο και είδε το σπίτι να φλέγεται. Αμέσως τηλεφώνησε στα παιδιά της και τους το είπε, και εκείνοι με την σειρά τους τηλεφώνησαν σε ένα φιλικό ζευγάρι και σε έναν συγχωριανό τους οι οποίοι και έτρεξαν προς την οικία που είχε ήδη λαμπαδιάσει. 

Με τις υποδείξεις της ηλικιωμένης γυναίκας – αφού το σπίτι είχε γεμίσει πυκνούς καπνούς και από παντού ξεπηδούσαν φλόγες – κατάφεραν να εντοπίσουν τα παιδιά στα δωμάτιά τους και να τα βγάλουν έξω, λίγο πριν η στέγη καταρρεύσει.

ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ-ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ
Λίγα λεπτά αργότερα, στο σημείο έφτασαν τρία οχήματα της πυροσβεστικής και οι επτά πυροσβέστες, με επικεφαλής τον Αντιπύραρχο Κωνσταντίνο Κατσαριώτη, ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες. Όμως, η φωτιά – που πιθανολογείται ότι ξεκίνησε από ένα καντήλι – είχε προλάβει να πάρει μεγάλες διαστάσεις. Η ξύλινη στέγη, το ταβάνι, τα ξύλινα κουφώματα «βοήθησαν» τη φωτιά να εξελιχθεί γρήγορα και να επεκταθεί σε όλο το σπίτι, καταστρέφοντας ολοσχερώς τα πάντα. Έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, όλα τα ρούχα της οικογένειας, έγιναν στάχτη και η οικογένεια, βρέθηκε «ουσιαστικά» στον δρόμο.
Δυο ώρες αργότερα, οι γονείς των παιδιών έφτασαν στο χωριό, μη μπορώντας να πιστέψουν ότι οι κόποι και οι θυσίες τους έγιναν στάχτη και ότι θα πρέπει να αρχίσουν και πάλι από την αρχή.
Πλέον, η εξαμελής οικογένεια έχει μεταβεί στη Ζαχάρω, στο πατρικό του πατέρα, προκειμένου να ηρεμήσουν και να δουν τι θα κάνουν, καθώς το ζευγάρι διατηρεί στο χωριό ένα Mini Market ενώ τα δυο παιδιά τους πρέπει κάποια στιγμή να επιστρέψουν στο σχολείο τους. Εκτός από την 3χρονη κόρη τους, τα άλλα δυο παιδιά, ο 4,5 χρόνων γιος τους πηγαίνει στο προ-νήπιο και η 8χρονη κόρη τους στη Γ΄ τάξη Δημοτικού.
fwtias.jpg
ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ
Τραγική ειρωνία στην όλη υπόθεση; H οικογένεια πριν μερικά χρόνια εγκατέλειψε την Αθήνα για μια καλύτερη ζωή στο χωριό, έφτιαξαν το σπίτι τους (το οποίο δεν πρόλαβαν ποτέ να ολοκληρώσουν).
Μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς», ο πρόεδρος της Τ.Κ Λαντζοϊου, Νώντας Μπαρτζάκος, δήλωσε:
«Ο θεός έβαλε το χέρι του και γλύτωσε η οικογένεια, και είναι όλοι σώοι. Τώρα, είναι η ώρα των ανθρώπων, όσο μπορεί ο καθένας να βοηθήσει, αφού τα παιδιά έχασαν όλα τα υπάρχοντά τους και ουσιαστικά βρίσκονται στον δρόμο», σημειώνει ο κ. Μπαρτζάκος κάνοντας έκκληση για βοήθεια σε ρούχα, για τους μεγάλους και τα παιδιά, σε κλινοσκεπάσματα, σε είδη οικιακής χρήσης κ.α (τηλ. επικοινωνίας 6979808561)».
162.jpg
Ο ίδιος, επικοινώνησε ήδη με τον Δήμο Πύργου, την Περιφέρεια και τον Σύλλογο Γυναικών Πύργου, ενημερώνοντας για το περιστατικό και ζητώντας βοήθεια, μη παραλείποντας να τους ευχαριστήσει εκ των προτέρων για την θετική διάθεση για βοήθεια:
«Το χωριό μας, αλλά και η ευρύτερη περιοχή, έχουν αποδείξει σε αντίστοιχες περιπτώσεις, ότι υπάρχει ανθρωπιά. Ελπίζω ότι και αυτή τη φορά, θα τα καταφέρουμε να σταθούμε δίπλα στην οικογένεια που…».
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου