Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Προκαλεί και ο Τσαβούσογλου: Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος

Προκαλεί και ο Τσαβούσογλου: Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος


Police-Voice blog ➤
Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος, 
δήλωσε την Τετάρτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας γραπτώς σε ερώτηση που κατέθεσε άλλος Τούρκος βουλευτής σχετικά με το καθεστώς νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο.
Η προκλητική δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας έρχεται ως συνέχεια στους ανυπόστατους ισχυρισμούς του αρχηγού της κεμαλικής αντιπολίτευσης του CHP Κιλιτσντάρογλου, ότι δήθεν η Ελλάδα έχει… καταλάβει 18 νησιά του Αιγαίου.
Το ανησυχητικό με την δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου πως τα Ίμια (Καρντάκ στα τούρκικα) ανήκουν στην Τουρκία, είναι ότι η θέση αυτή καταγράφεται γραπτώς -δεν είναι δηλαδή απλώς μια λεκτική… υπερβολή- σε απάντηση ερώτησης Τούρκου βουλευτή του κεμαλικού CHP.
Είκοσι χρόνια μετά την κρίση στα Ίμια το 1996 που η Ελλάδα και η Τουρκία σχεδόν βρέθηκαν σε εμπόλεμη κατάσταση, ο κ. Τσαβούσογλου υπογραμμίζει: «Δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική μας όσον αφορά τα Ιμια. Τα Ιμια είναι τουρκικό έδαφος. Οσο κυβερνάει το AKP δεν έχει υπάρξει αλλαγή στο νομικό και de facto status των νησιών του Αιγαίου».
Τι λέει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Διπλωματικές πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, σχολίασαν την τουρκική προκλητικότητα.
Η κυριαρχία της Ελλάδας επί των νησιών, νησίδων και βραχονησίδων του Αιγαίου είναι αδιαμφισβήτητη, τονίζουν ανώτατες διπλωματικές πηγές. «Η θέση της Ελλάδας ως προς το νομικό καθεστώς του Αιγαίου είναι απολύτως σαφής και ξεκάθαρη» προσθέτουν οι ίδιοι διπλωματικοί παράγοντες και προειδοποιούν ότι οι δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου υπονομεύουν την ασφάλεια στο Αιγαίο.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου