Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Κινηματογραφική καταδίωξη: σκάφος του Λιμενικού εντοπίζει ταχύπλοο φορτωμένο με 2 ΤΟΝΟΥΣ κάνναβη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κινηματογραφική καταδίωξη: σκάφος του Λιμενικού εντοπίζει ταχύπλοο φορτωμένο με 2 ΤΟΝΟΥΣ κάνναβη! (ΒΙΝΤΕΟ


Police-Voice blog ➤
Τις έρευνες και τελικά τον εντοπισμό ενός σκάφους το οποίο μετέφερε περίπου 2 τόνους φυτικής κάνναβης αποτυπώνει το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό.
Στο βίντεο καταγράφεται αρχικά η έρευνα τόσο στα ελληνικά όσο και στα αλβανικά χωρικά ύδατα και στη συνέχεια ο εντοπισμός του μετά την προσάραξη του σε βραχώδη ακτή.
Η επιχείρηση που διεξήχθη την Παρασκευή ξεκίνησε όταν αεροσκάφος της Frontex εντόπισε το γεμάτο με δέματα κάνναβης ταχύπλοο.
Όταν οι τρεις επιβαίνοντες στο σκάφος αντιλήφθηκαν ότι είχαν εντοπιστεί από το αεροσκάφος κατευθύνθηκαν από τα ιταλικά χωρικά ύδατα προς τα αλβανικά περνώντας από τη θαλάσσια περιοχή δυτικά των Οθωνών.
Από εκεί ξεκινησε η έρευνα για τον εντοπισμό του σκάφους από πέντε περιπολικά σκάφη του Λμενικού, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο της ίδιας υπηρεσίας με ελεύθερους σκοπευτές της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών.
Τις απογευματινές ώρες οι έρευνες απέδωσαν, το σκάφος εντοπίστηκε και ξεκίνησε καταδίωξη – ακόμα και μέσα στα αλβανικά χωρικά ύδατα κατόπιν αδείας των αλβανικών αρχών – στη διάρκεια της οποίας οι επιβαίνοντες σε αυτό πετούσαν τα ναρκωτικά στη θάλασσα.
Η καταδίωξη οδήγησε τους επιβάτες του ταχυπλόου να πέσουν με ταχύτητα σε βραχώδη περιοχή με αποτέλεσμα το σκάφος να αρχίσει να βάζει νερά ενώ οι ίδιοι το εγκατέλειψαν.
Μέχρι στιγμής τα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού έχουν περισυνελέξει 110 δέματα.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και τυχόν υπόλοιπων ναρκωτικών ουσιών συνεχίζονται, σε συνεργασία με τις ιταλικές και τις αλβανικές αρχές.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου