Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

"Η μεγαλύτερη αστυνομική ανοησία, Διαλύουν την άμεση δράση" - Κείμενο του Σταύρου Μπαλάσκα

"Η μεγαλύτερη αστυνομική ανοησία, Διαλύουν την άμεση δράση" - Κείμενο του Σταύρου Μπαλάσκα


Police-Voice blog ➤
Δημιουργούνται έξι (6) νέα τμήματα αντί για ένα (1) που ηδη υπάρχει χωρίς καμία επαφή μεταξύ τους με άμεσο κίνδυνο την απώλεια του ήδη υπάρχοντος 
κατοχυρωμένου ωραρίου.

- Δημιουργούνται δώδεκα (12) νέες θέσεις αξιωματικών τμηματαρχών  (με αμοιβή επιδόματος διοίκησης) και αναπληρωτές αυτών αντί για δυο (2) υπάρχουσες.
- Δημιουργούνται πάνω από σαράντα (40) νέες θέσεις γραμματειακής και διοικητικής υποστήριξης από άτομα που θα αφαιρεθούν από περιπολικα τομέων.
- Θα ανευρεθούν και θα εξοπλιστούν πλήρως έξι (6) νέα γραφεία με αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση των ήδη ανύπαρκτων κονδυλίων συνυπολογίζοντας και τα λειτουργικά τους έξοδα.

Παύει α πριορι η ευελιξία και η αποτελεσματικότητα εν κατακλείδι των περιπολικών της πρώην Άμεσης Δράσης.

Οι εντολές του πρωθυπουργού και το σκεπτικό του Π.Δ της αναδιάρθρωσης είναι η εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού και πόρων. Το εκ διαμέτρου αντίθετο μοντέλο σπατάλης προκαλεί αλγεινη εντύπωση σε αστυνομικούς και πολίτες.

Αλλάζει η δημοκρατική ονομασία ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ σε ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ θυμίζοντας σε όλους άλλες εποχές.

Απομακρυσμένες περιοχές από το κεντρο των Αθηνων κινδυνεύουν από τη φύση της νέας διάταξης της υπηρεσίας να μένουν ακάλυπτες και προσφορές στην εγκληματικότητα. Αποκόπτονται πλήρως όλα τα εναπομείναντα περιπολικά από το κεντρο – εκφωνητηριο της υπηρεσίας με ότι αυτό συνεπάγεται. Σε περιπτώσεις ασθενειών, μετρών τάξης, διαθέσεων η αποσπάσεων, τα νέα τμήματα θα υπολειτουργούν και ενδεχομένως θα κλείνουν.

Χάνει πλέον ο Διοικητής της υπηρεσίας και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής το πλεονέκτημα της άμεσης συνεννόησης λόγω ιδιαιτεροτήτων για την απόκτηση άμεσα μεγάλης δύναμης περιπολικών όπου και όταν τα χρειαστούν.
Τέλος, ακριβώς το ίδιο μέτρο υλοποιήθηκε το 1992 και μέσα σε ελάχιστους μήνες καταργήθηκε σαν ατελέσφορο προβληματικό και επικίνδυνο για την έλλειψη αστυνόμευσης.
Τόση ανοησία δεν μπορεί να την χωρέσει ανθρώπινος νους.








Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου