Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Ιρακινός στρατιώτης ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΗΚΕ με δύο κομμένα κεφάλια τζιχαντιστών! Ξεκίνησε σήμερα η δίκη του στο Βερολίνο! Κατηγορείται για «εγκλήματα πολέμου»

Ιρακινός στρατιώτης ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΗΚΕ με δύο κομμένα κεφάλια τζιχαντιστών! Ξεκίνησε σήμερα η δίκη του στο Βερολίνο! Κατηγορείται για «εγκλήματα πολέμου»


Police-Voice blog ➤
Ξεκίνησε σήμερα σε δικαστήριο του Βερολίνου η δίκη ενός πρώην Ιρακινού στρατιώτη που κατηγορείται ότι διέπραξε «εγκλήματα πολέμου» στη χώρα του, καθώς φωτογραφήθηκε κρατώντας τα κομμένα κεφάλια δύο μελών του Ισλαμικού Κράτους.
Ο 28χρονος άνδρας, που αναφέρεται μόνο με το όνομα Ράμι Κ., πόζαρε για τη φωτογραφία τον Μάρτιο του 2015 όταν ήταν μέλος του ιρακινού στρατού κοντά στην πόλη Τικρίτ, 160 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης. Η φωτογραφία στη συνέχεια αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο.
Ο άνδρας έφτασε στη Γερμανία το 2015 ως πρόσφυγας, συνελήφθη τον Αύγουστο του 2016 και προφυλακίστηκε.
Σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή, ο Ιρακινός παραδέχθηκε το γεγονός, εξηγώντας ότι επέδειξε τα δύο κομμένα κεφάλια μελών του ΙΚ έπειτα από διαταγή ενός αξιωματικού.
Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, ο άνδρας ήθελε με αυτό τον τρόπο «να ταπεινώσει» τους δύο άνδρες και είναι ένοχος για «έγκλημα πολέμου». Ο πρώην στρατιώτης εξήγησε στη διάρκεια της έρευνας ότι υπάκουσε στη διαταγή ανωτέρου του επειδή φοβήθηκε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα έχανε τον σεβασμό των άλλων μελών της μονάδας του.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου