Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤ: Πόσο θα στοιχίσει το Grexit στους Ευρωπαίους – Γιατί Μέρκελ – Λαγκάρντ βάλθηκαν να (ξανα) σώσουν την Ελλάδα

ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤ: Πόσο θα στοιχίσει το Grexit στους Ευρωπαίους – Γιατί Μέρκελ – Λαγκάρντ βάλθηκαν να (ξανα) σώσουν


Police-Voice blog ➤
Στοιχεία από την απόρρητη έκθεση της ΕΚΤ για το ελληνικό χρέος,
αποκάλυψε σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας.
Όπως είπε, η έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αφορά το χρέος της Ευρωζώνης αλλά και κάθε χώρας ξεχωριστά.
Συνολικά ευρωπαϊκό χρέος σύμφωνα με την απόρρητη έκθεση της ΕΚΤ, ανέρχεται σε 21 τρισ. ευρώ.
Οι παραμετρικές απώλειες από μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας ή από αδυναμία πληρωμής των δανείων της θα κοστίσει σε όλο το ευρωσύστημα, παρά τη δανειοδότησή της μέχρι τώρα με 260 δισ. ευρώ, το απίστευτο ποσό των 1,5 τρισ. ευρώ, που ουσιαστικά είναι το κόστος ενός πιθανού Grexit.
Με τον τρόπο που έχει χτιστεί το χρέος της Ελλάδας είναι αδύνατο να αποπληρωθεί, ενώ μέχρι το 2030, αν η ελληνική οικονομία παραμείνει ως έχει, θα πρέπει να πληρώσει 322 δισ. ευρώ με τα 160 δισ. από αυτά να είναι τόκοι. Ακόμη κι αν αποπληρωθεί αυτό το ποσό θα απομένει το 2030 ένα υπόλοιπο 300 δισ. ευρώ.
Με βάση αυτά τα στοιχεία είναι ευνόητο γιατί οι εταίροι μας θέλουν να μας κρατήσουν στην Ευρωζώνη ενώ η συνάντηση Μέρκελ – Λαγκάρντ αποκτά άλλο νόημα σε σχέση με το χρέος, με τις δύο κυρίες να οδηγούνται στη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο θα γίνει η μείωση του χρέους (δηλαδή με επιμήκυνση των ωριμάνσεων και την ταυτόχρονη μείωση των επιτοκίων) σε μια απόφαση ήδη ειλημμένη.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου