Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ...ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ εξέταση για δυο ιμάμηδες στην Ξάνθη! Αναρτήσεις μίσους, προπαγάνδας και αναμόχλευσης των παθών στο facabook! – Κλήθηκαν να δώσουν ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ...ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ εξέταση για δυο ιμάμηδες στην Ξάνθη! Αναρτήσεις μίσους, προπαγάνδας και αναμόχλευσης των παθών στο facabook! – Κλήθηκαν να δώσουν ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ


Police-Voice blog ➤
Κλήθηκαν για κατάθεση λόγω αναρτήσεων τους στο διαδίκτυο!…
Στην Ξάνθη δύο μέλη της μειονότητας και θρησκευτικοί λειτουργοί κλήθηκαν για κατάθεση από την αστυνομία, λόγω κοινοποιήσεων που έκαναν στο διαδίκτυο.
Θρησκευτικοί λειτουργοί της Ξάνθης λόγω κοινοποιήσεων που έκαναν σε λογαριασμό τους σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, κλήθηκαν από την αστυνομία Ξάνθης για κατάθεση σύμφωνα με δημοσίευμα Τουρκόφωνης εφημερίδας.
Αναλυτικότερα ο Ερκάν Αζίζογλου-ιμάμης και δάσκαλος μαθημάτων κορανίου στο χωριό Γλαύκη του ορεινού όγκου της Ξάνθης και ο Μπουλέντ Χατζή Σαλίχ-ιμάμης Βαφαίικων, κλήθηκαν για κατάθεση στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, στα πλαίσια έρευνας που διεξάγεται σχετικά με σχόλια και αναρτήσεις που έκαναν στο διαδίκτυο.
ΛΟΓΩ ΔΥΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
Ο ιμάμης και δάσκαλος μαθημάτων κορανίου Γλαύκης Ερκάν Αζίζογλου, λόγω αναρτήσεων του στο διαδίκτυο, έδωσε κατάθεση στην αστυνομία Ξάνθης. Ο Αζίζογλου δήλωσε πως του τηλεφώνησε η αστυνομία και τον κάλεσαν να δώσει κατάθεση. Ο Ερκάν Αζίζογλου ανέφερε πως μετά από την ανάρτηση του δημοσίευσε συγγνώμη σχετικά με τους Εβραίους και πρόσθεσε πως κλήθηκε επίσης σχετικά με κάποιες αναρτήσεις του σχετικά με ειδήσεις και σχόλια που είχαν γίνει σχετικά με την κηδεία του στρατιώτη Αχμέτ Κατουνλού.
Ο Αζίζογλου είπε: Μετά από την κηδεία του αδερφού μας στρατιώτη Αχμέτ Κατουνλού, υπήρξαν ειδήσεις και σχόλια πως ιμάμης του χωριού δεν είμαι εγώ , αλλά άλλος ο οποίος έχει διοριστεί από τον διορισμένο μουφτή. Εγώ λοιπόν αναφερόμενος σε αυτά έκανα μια ανάρτηση ¨Αναζητείται ο ιμάμης Γλαύκης¨. Φυσικά σε αυτή την ανάρτηση κάποιοι φίλοι έκαναν σχόλια. Ένα άλλο περιστατικό είναι η ανάρτηση μου σχετικά με τους Εβραίους. Μετά από εκείνη την ανάρτηση δημοσίευσα μια γραπτή συγγνώμη. Αυτοί ήταν οι λόγοι για τους οποίους εκλήθην σε κατάθεση.¨
ΣΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ, ΣΤΟΝ BTTDD ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΗΡ
Στις 17 Μαρτίου κλήθηκε για κατάθεση στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, ο ιμάμης Βαφαίικων και δάσκαλος μαθημάτων Κορανίου Μπουλέντ Χατζή Σαλίχ.Αναφέρεται πως ο θρησκευτικός λειτουργός Χατζή Σαλίχ κλήθηκε στην αστυνομία για κατάθεση σχετικά με αναρτήσεις που έκανε σχετικά με επισκέψεις που έκανε για διάφορους λόγους την Τουρκία στα έτη 2005, 2009, 2012 και 2017.
Ο Αντνάν Πετσενέκ-δικηγόρος του θρησκευτικού λειτουργού Μπουλέντ Χατζή Σαλίχ, μιλώντας στην εφημερίδα Γκιουντέμ σχετικά με το θέμα είπε τα εξής: Άρχισε μια έρευνα σχετικά με αναρτήσεις που έκανε ο κ. Μπουλέντ στο διαδίκτυο. Μια έρευνα που άρχισε η εισαγγελία μετά από μήνυση της αστυνομίας. Εμείς την Παρασκευή πήγαμε στην αστυνομία Ξάνθης.
 Παραλάβαμε τον φάκελο και ζητήσαμε χρονικό διάστημα για να υποβάλλουμε την γραπτή μας κατάθεση. Θα υποβάλλουμε γραπτώς την κατάθεση μας. Ελέγχονται αναρτήσεις που έκανε ο ιμάμης του Βαφαίικων Μπουλέντ Χατζή Σαλίχ από την εποχή που ήταν ιμάμης Κοπτερού, σχετικά με επισκέψεις του στην Τουρκία. Τα δημοσιεύματα στον φάκελο της υπόθεσης έχουν ληφθεί από την ιστοσελίδα tourkikanea. 
Ακόμη και η επίσκεψη στο μαυσωλείο του Κεμάλ υπάρχει στον φάκελο. Υπάρχουν επίσης φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από την επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία του ΜΗΡ και στο παράρτημα του BTTDD-Προύσας. Κατά την γνώμη μου σε αυτά δεν υπάρχει κανένα στοιχείο αδικήματος. Η έρευνα η οποία διεξάγεται σχετικά με τον ιμάμη Γλαύκης Ερκάν Αζίζογλου, ταυτόχρονα είναι έρευνα και για τον κ. Μπουλέντ. Αλλά η έρευνα δεν είναι σχετικά με τον κ.Ερκάν αλλά σχετικά με σχόλια και φωτογραφίες που δημοσίευσε. Βλέπουμε πως άρχισε έρευνα λόγω αναρτήσεων που έγιναν στο πεδίο των κοινωνικών δικτύων. Εμείς λοιπόν κατά τον δέοντα τρόπο θα ετοιμάσουμε και θα υποβάλλουμε την κατάθεση¨.
http://gundemgazetesi.com/haber/detay/2813

(Η μετάφραση είναι απο τα Τουρκικά Νέα)
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου