Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ! Σκόπια: Στη φυλακή στέλνουν τον ψευδομακεδόνα Νίκολα Γκρουέφσκι για σκάνδαλο 4,9 εκ. ευρώ

Σκόπια: Στη φυλακή στέλνουν τον ψευδομακεδόνα Νίκολα Γκρουέφσκι για σκάνδαλο 4,9 εκ. ευρώ


Police-Voice blog ➤
Για πολλά χρόνια φυλακή «πάνε» τον εξωμότη ελληνικής καταγωγής πρώην πρωθυπουργό των Σκοπίων, εθνικιστή ψευδομακεδόνα Νίκολα Γκρουέφσκι (Νικόλα Γρούιο), οι δικαστικές Αρχές του κρατιδίου.
Η Ειδική Εισαγγελέας των Σκοπίων ζήτησε το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του εθνικιστικού κόμματός του VMRO-DPMNE και έθεσε ζήτημα και για τον Νίκολα Γκρούεφσκι, με την υποψία της παράνομης χρηματοδότησης, του ξεπλύματος χρήματος και της κατάχρησης εξουσίας, σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο.
Όπως μεταδίδει η «Φωνή της Αμερικής» (Voice of America) στο βουλγαρικό ιδίωμα των Σκοπίων, σε δύο από τις τρεις νέες έρευνες προκύπτει ως κύριος ύποπτος ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι.
Η πρώτη έρευνα αναφέρεται στην περίοδο 2009-2015 και σημειώνεται η παράνομη χρηματοδότηση του VMRO-DPMNE, με κύριο ύποπτο τον Νίκολα Γκρούεφσκι καθώς και άλλα 13 ανώτερα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, των οποίων τα ονόματα δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, επειδή η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η πρώτη εκτίμηση της παράνομης χρηματοδότησης ανέρχεται στα 4,9 εκατ. ευρώ.
Η Ειδική Εισαγγελέας διατύπωσε τη θέση ότι τα χρήματα συγκεντρώθηκαν από δωρεές κατά παράβαση του νόμου, δεν αποδόθηκαν στο κράτος αλλά κατέληξαν σε αγορές ακινήτων, ξενοδοχείων και εστιατορίων για ιδιωτικούς σκοπούς.
Η δεύτερη έρευνα αναφέρεται στην κατασκευή των οδικών αξόνων Κίτσεβο-Οχρίδας και Μιλαντνίνοφτσι- Στιπ που είχε ανατεθεί από μια κινεζική εταιρεία και όπου η ζημιά που προκλήθηκε στο δημόσιο ανέρχεται στα 155 εκατ. ευρώ.
Στην υπερτίμηση αυτή συνδέονται άμεσα ο Νίκολα Γκρούεφσκι, ο Βλαντίμιρ Πεσέφσκι – τότε αναπληρωτής πρωθυπουργός- και ο υπουργός Μεταφορών Μίλε Γιανακιέσκι.
Η τρίτη έρευνα αναφέρεται στην κατασκευή τριών επαύλεων στο χωριό Ζελενίκοβο, έξω από την πόλη των Σκοπίων. Στην υπόθεση αυτή εμπλέκεται ο τέως πρωθυπουργός και συγγενείς του.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου