Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Αυστηρές οδηγίες για τρομοδέματα: «Τρέχουν» να προλάβουν νέο φιάσκο στην Βουλή

Αυστηρές οδηγίες για τρομοδέματα: «Τρέχουν» να προλάβουν νέο φιάσκο στην Βουλή


Police-Voice blog ➤
Η εισερχόμενη αλληλογραφία μέσω ΕΛΤΑ θα ελέγχεται από μικτό συνεργείο της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων

καθώς και από μηχάνημα X – Ray
Αναλυτικό συμπληρωματικό οδηγό για τον έλεγχο και τον εντοπισμό ύποπτων δεμάτων έλαβε και η φρουρά της Βουλής μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
Σύμφωνα με τα «εμπιστευτικά» έγγραφα η εισερχόμενη αλληλογραφία μέσω ΕΛΤΑ θα ελέγχεται από μικτό συνεργείο της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων καθώς και από μηχάνημα X – Ray.
Επίσης, «πάσης φύσεως αλληλογραφία ή δέμα, ή εισερχόμενος τύπος (εφημερίδες) η άλλο συναφές αντικείμενο, που εισέρχεται μέσω Courier ή από διαφορετικούς συνδέσμους Υπουργείων, από αστυνομικούς της ΥΑΒΕ που είναι διατεθειμένοι στη συνοδευτική ασφάλεια Επισήμων Προσώπων ή αστυνομικούς οποιασδήποτε άλλες υπηρεσίας, καθώς και η αλληλογραφία για το Πρωτόκολλο του Πρωθυπουργού, Προέδρου της Βουλής, κομμάτων κλπ (οι οποίοι θα εισέρχονται χωρίς μεταφορικό μέσο), θα ελέγχεται απαρέγκλιτα μέσω των μηχανημάτων X-RAY». Παράλληλα, απαγορεύεται η είσοδος υπαλλήλων courier για τη διανομή φακέλων εντός των κτιρίων της Βουλής, παρότι θα έχουν ελεγχθεί μέσω X-RAY στο κεντρικό φυλάκιο. Η αλληλογραφία μέσω courier θα ελέγχεται και δεύτερη φορά παρουσία αρμόδιου υπαλλήλου της υπηρεσίες του γραφείου  για το οποίο προορίζεται αυτή και δεν θα παραδίδεται εάν ο υπάλληλος δεν προσέλθει.
Για τις Υπηρεσίες – Συνδέσμους εκτός Βουλής ο αιτούμενος έλεγχος αλληλογραφίας – δεμάτων από την ΥΑΒΕ προβλέπεται αποκλειστικά κατόπιν αδείας από τον Φρούραρχο ή τους δύο Υποφρουράρχους της Βουλής στο κεντρικό φυλάκιο.
Ορίζεται, δε, πως μετά τον έλεγχο ο αστυνομικός που διενήργησε τον έλεγχο θα υποβάλλει σχετική αναφορά με το αποτέλεσμά του στο Υπασπιστήριο του Φρουράρχου, όπου θα τηρείται και ειδικό βιβλίο στο οποίο θα αναγράφεται
–   η αιτηθείσα υπηρεσία
–   τα στοιχεία & η ιδιότητα του προσώπου που προσκομίζει την αλληλογραφία – δέμα για έλεγχο
–  η ημερομηνία και η ώρα ελέγχου
–   ο διενεργών τον έλεγχο από την ΥΑΒΕ.
Αφού ο φάκελος –δέμα θεωρηθεί ασφαλές θα σφραγίζεται με το εντύπωμα «ΕΛΕΧΘΗΚΕ».
Στο κατεπείγον έγγραφο, αναφέρονται και 17 περιπτώσεις που καθιστούν ένα δέμα ύποπτο. Συγκεκριμένα, «ηχεί συναγερμός» όταν:
– δεν φέρει ευδιάκριτο τον αποστολέα ή τον παραλήπτη
– δεν φέρει ταχυδρομικές σφραγίδες
– έχει λάθος διεύθυνση ή άγνωστο αποστολέα
– έχει διαστρεβλωμένη ή τρεμάμενη γραφή
– έχει μυρωδιά πικραμύγδαλου ή απλώς αμύγδαλου
– ορατές καλωδιώσεις ή αλουμινόχαρτο
– εάν έχει άνιση κατανομή βάρους ή πάχος 6-7 εκατοστά
Εφόσον, παρατηρηθεί τουλάχιστον ένα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά τότε τα μέλη της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βουλής (ΥΑΒΕ) οφείλουν να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες ενέργειες όπως: δημιουργία ζώνης ασφάλειας. Προειδοποιούνται μάλιστα να «μην μυρίζετε, αγγίζετε ή δοκιμάζετε περιεχόμενο που έχει χυθεί».
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου