Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Χαλάει ο καιρός – Ισχυρές βροχές, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι

Χαλάει ο καιρός – Ισχυρές βροχές, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι


Police-Voice blog ➤
Την Κυριακή αναμένεται μεταβολή του καιρού από το πρωί στα βορειοδυτικά με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν έως τη νύχτα στα ανατολικά και νότια με εξασθένηση το βράδυ στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια ορεινά και βαθμιαία από το απόγευμα στα υπόλοιπα τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ βόρειοι 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν τοπικά θα είναι ισχυρές. Ύφεση των φαινομένων τη νύχτα. ι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες που γρήγορα στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και σταδιακά την κεντρική Μακεδονία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι με την ίδια ένταση που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα, οι οποίες πριν το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Στερεά και μετά το μεσημέρι στην Πελοπόννησο θα είναι τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα και από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι στα Ηπειρωτικά και αργά το βράδυ στις Σποράδες και πιθανόν πρόσκαιρα στην Εύβοια θα είναι τοπικά ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ που σταδιακά από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ, που σταδιακά από το βράδυ στις Κυκλάδες θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες. Αργά τη νύχτα πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου