Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ – Παγκόσμιος συναγερμός – Για σαρωτικά κύματα τρομοκρατικών επιθέσεων ανά την Ευρώπη προειδοποίησαν οι μυστικές υπηρεσίες – Οδηγό αναγνώρισης τρομοκρατών εξέδωσε η ΕΛΑΣ – Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες

Παγκόσμιος συναγερμός – Για σαρωτικά κύματα τρομοκρατικών επιθέσεων ανά την Ευρώπη προειδοποίησαν οι μυστικές υπηρεσίες


Police-Voice blog ➤Έρχεται πιστοποιημένα πλέον,  νέος τριακονταετής πόλεμος εντός της ευρωπαϊκής ηπείρου σε μικρό  χρονικό  διάστημα  ο οποίος θα αλλάξει τις ζωές εκατομμυρίων Ευρωπαίων από την μια στιγμή στην άλλη μεταβάλλοντας το κοινωνικό σκηνικό σε δεκάδες πόλεις της ΕΕ .

Όσον αφορά την Ελλάδα οι μυστικές υπηρεσίες κάνουν λόγο για ύπαρξη τρομοκρατικών πυρήνων τζιχαντιστών οι οποίοι προς το παρόν χρησιμοποιούν τη χώρα μας ως δίοδο για τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη. Όμως εξαιτίας της συμπάθειας των Ελλήνων πολιτών προς την ομόδοξη Ρωσία και την εκστρατεία καταπολέμησης της τρομοκρατίας που αυτή έχει αναλάβει στη Συρία, αναμένεται κύμα επιθέσεων στο κοντινό μέλλον.

Τα νέα πρόσφατα αιματοκυλίσματα του ISIS σε ΛΟΝΔΙΝΟ &Μάντσεστερ και Λονδίνο με τουλάχιστον 29 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, προκάλεσε την αναπροσαρμογή και επικαιροποίηση του οδηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό και την αναγνώριση τζιχαντιστών, θρησκευτικά φανατισμένων, εξτρεμιστών, ακροδεξιών, αναρχικών και τρομοκρατών.



Παρότι το αστυνομικό «εργαλείο» προβλέπει τις επιθέσεις σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους συγκέντρωσης πλήθους (μαλακούς στόχους – soft targets), όπως αυτή που εκδηλώθηκε από τον βομβιστή αυτοκτονίας Σαλμάν Αμπέντι σε συναυλία στο Μάντσεστερ Αρίνα, υπάρχουν κάποιοι νέοι παράμετροι που πρέπει να ενταχθούν στον επιχειρησιακό οδηγό.

Αυτοί αφορούν κυρίως το προφίλ του δράστη, τις επικοινωνίες, τα ταξίδια του και τα βήματα που ακολούθησε στην διαδικασία της ριζοσπαστικοποίησης. Όταν αυτά προστεθούν στον «οδηγό τσέπης», που αυτή τη στιγμή αριθμεί 17 σελίδες, θα τυπωθεί μεγαλύτερος αριθμός προκειμένου να διανεμηθεί σε «επαγγελματίες πρώτης γραμμής».

Το εγχειρίδιο, είχε προέλθει από πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ), με τις εργασίες να ξεκινούν το περασμένο καλοκαίρι και να ολοκληρώνονται τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο επιχειρησιακός οδηγός, που έχει διανεμηθεί στο μεγαλύτερο μέρος των «επαγγελματιών πρώτης γραμμής», στηρίχθηκε πάνω στο Community Policing and the Prevention of  Radicalization (CoΡΡra), ένα σχέδιο της Βελγικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, την Κοινωνία Αστυνόμευσης και Πρόληψης της Ριζοσπαστικοποίησης, το οποίο προσαρμόστηκε στα ελληνικά και διεθνή δεδομένα.


Στον οδηγό γίνεται και παρουσίαση… τατουάζ με σύμβολα, εμβλήματα και λογότυπα που παραπέμπουν σε εξτρεμιστικές-τρομοκρατικές οργανώσεις, σε θρησκευτικά υποκινούμενη ριζοσπαστικοποίηση αλλά και σε ακροδεξιό εξτρεμισμό. Το ίδιο γίνεται με σύμβολα που εντοπίζονται σε κοσμήματα, αξεσουάρ, ρούχα, αφίσες ακόμη και σε… αυτοκόλλητα αυτοκινήτων.


Το εγχειρίδιο παρομοιάζει τη διαδικασία της ριζοσπαστικοποίησης στο σχήμα του γνωστού παιχνιδιού «φιδάκι», όπου θα πρέπει να βρεθούν τρόποι για να ελαχιστοποιηθούν οι σκάλες και να πολλαπλασιασθούν τα εμπόδια («φίδια») προκειμένου να έρθει το άτομο όσο πιο κοντά στην αρχή.
Αυτό το μοντέλο παρουσίασης της ριζοσπαστικοποίησης ως δυναμική διαδικασία («φιδάκι») χρησιμοποιήθηκε από τον David Sloggett, τον Βρετανό ειδικό επί θεμάτων τρομοκρατίας και συμβούλου του υπουργείου Άμυνας της χώρας του.
Στη συνέχεια απεικονίζονται λογότυπα που παραπέμπουν σε θρησκευτικά υποκινούμενες οργανώσεις όπως της Αl Qaeda,GSPC/AQIM Groupe Salafiste pour la Prédication et le Combat – Οργάνωση Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ (AQIM), AQAP (Al-Qaeda στην Αραβική Χερσόνησο), DAESH/ISIS (Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας), Al – Shabaαb – Harakat al-shabaαb al-mujahidin – Σομαλία, Lashkar-Taiba – LeT (Πακιστάν), Caucasus Emirate ImaratKavkaz (Caucasus Emirat) (Εμιράτο του Καυκάσου), Βokο Haram(Νιγηρία), Jabhat al-Nusra (Al-Nusra) μετονομάσθηκε σε Jabhat Fateh al-Sham.
Μπορείτε να κατεβάσετε τον οδηγό από εδώ
Στο μεταξύ ο Αμερικανός στρατηγός ε.α.   Nitzan Nuriel επικεφαλής της ειδικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη προειδοποιεί για κύματα επιθέσεων σε Ευρώπη και Ισραήλ τους επόμενους μήνες .
Πρόκειται για την δεύτερη «πηγή» μετά τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες που κρούουν ξανά τον «κώδωνα του κινδύνου» για ισλαμικό πόλεμο μέσα στην χριστιανική Ευρώπη.
Ο Αμερικανός αξιωματικός τόνισε ότι μετά από δεκαετίες κατά τις οποίες ο κόσμος εθίστηκε στην ανεξέλεγκτη τρομοκρατία στο Ιράκ, τη Συρία και την Αφρική, τώρα θα νιώσει στο «πετσί του» και την  ισλαμική τρομοκρατία που θα κατακλύσει την Ευρώπη.
Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα της βαριάς ήττας του ISIS στο Ιράκ και την Συρία. Ο ίδιος επισημαίνει ότι η κύρια φιλοδοξία του ISIS είναι  να πείσει τον κόσμο ότι το  «Ισλαμικό Κράτος είναι αήττητο», και γι αυτό  θα εντείνει τις επιθέσεις στην Ευρώπη.
«Η ευρωπαϊκή υποδομή του ISIS υπάρχει ήδη και βρίσκεται εντός των ευρωπαϊκών πόλεων» ,  εξηγεί ο  Nuriel,  «διαθέτοντας μάλιστα  επαρκή  όπλα τα οποία έχουν στην κατοχή τους μαζί με την  ικανότητα να τα ανανεώνουν όταν χρειάζεται».
Ο ανώτατος αξιωματικός ο οποίος έχει γνώση των όσων αναφέρει λόγω θέσης  και πιστεύει ότι το ζήτημα δεν είναι πλέον « το εάν θα κτυπήσουν οι τζιχαντιστές» , αλλά «το πότε και πόσο δυνατά»,δεδομένου ότι το Χαλιφάτο έχει ήδη εκδώσει οδηγίες για την επίθεση στη Δύση. 
Ο εν αποστρατεία αξιωματικός ειδικός στα θέματα  αντιτρομοκρατίας προβλέπει επίσης ανανεωμένες αιματηρές δραστηριότητες της Χεζμπολάχ  εναντίον εβραϊκών και ισραηλινών στόχων,  μετά το αναμενόμενο τέλος του πολέμου στη Συρία,  όπου οι σιίτες της οργάνωσης πολεμούν  μαζί με τις δυνάμεις Άσαντ εναντίον των σουνιτών ανταρτών.
Παρεμπιπτόντως όμως, ο Nuriel δεν αναμένει ότι οι όλο και πιο βάναυσες ισλαμικές  επιθέσεις σε Ευρωπαίους  πολίτες θα δημιουργήσουν  αναγκαστικά μεγαλύτερη συμπάθεια για το Ισραήλ.
Ωστόσο, ο ίδιος αναμένει επαγγελματική συνεργασία μεταξύ των εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασφάλειας για να  βελτιωθεί η ζωή  εκατομμυρίων κατοίκων, καθώς οι Ευρωπαίοι θα θελήσουν  να στηριχθούν  στην τεράστια εμπειρία του Ισραήλ σε σχέση με  την ισλαμική τρομοκρατία.
Εντός του Ισραήλ,  ο Nuriel προβλέπει ότι η εθνικιστική εξέγερση των Ισραηλινών Αράβων θα αναγκάσει τελικά την  ισραηλινή κυβέρνηση  να  καταφεύγει  σε έλεγχο και μεθόδους που είχαν  εγκαταλειφθεί ήδη από το 1966.
Με άρθρο μας με τίτλο (Ο «πόλεμος των πόλεων» – Η κυβέρνηση της Τσεχίας έδωσε το «πράσινο φως» στους πολίτες να πυροβολούν μουσουλμάνους τρομοκράτες), είχαμε αναφέρει πρώτοι από όλους, ότι η  Τσεχία είναι στο έλεος της ισλαμοφοβίας λόγω των συνεχόμενων τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη, για αυτό και  «εξοπλίζεται»με ειδικό νομοσχέδιο που επιτρέπει στους πολίτες να φέρουν όπλα εναντίον των ισλαμιστών τρομοκρατών,  για αυτό που αποκαλείται ως «πόλεμος των πόλεων».
Η Ελλάδα αποτελεί την χώρα «εισόδου» χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων πολλοί από τους οποίους πρωταγωνίστησαν  σε μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις σε Γαλλία και Γερμανία, και ήδη αντιμετώπισε ουκ ολίγες εξεγέρσεις μουσουλμάνων μεταναστών.
Σε καμία περίπτωση όμως οι πολίτες δεν δύνανται να υποκαταστήσουν τις αρχές ασφαλείας , αλλά απαιτείται ένα συνολικότερο πλάνο δράσης σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές για την καλύτερη αντιμετώπιση αυτού του επερχόμενου «κύματος» , που χτυπάει ήδη πολλές χώρες στην ΕΕ.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου