Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ! «Μάχη» με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στον Έβρο

ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ! «Μάχη» με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στον Έβρο


Police-Voice blog ➤
«Μάχη» με τις φλόγες αλλά και με το χρόνο, λόγω της αναμενόμενης αύξησης της έντασης των ανέμων, δίνουν πυροσβέστες αλλά και στρατιώτες που επιχειρούν να τιθασεύσουν τη φωτιά, η οποία μαίνεται από το απόγευμα της Πέμπτης σε αγροτοδασική περιοχή στη Λευκίμη του Δήμου Σουφλίου
Στην περιοχή επιχειρούν 11 υδροφόρα οχήματα και 11 βοηθητικά, δύο προωθητές έργων (μπουλντόζες), ένα γκρέιντερ και ένας φορτωτής.  Επίσης πεζοπόρα τμήματα 57 ατόμων και 31 πυροσβέστες στα οχήματα, σύνολο 88 πυροσβεστικοί υπάλληλοι. Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς μέχρι και τη δύση του ηλίου επιχειρούσαν τέσσερα αεροσκάφη, δύο τύπου Καναντέρ και δύο Πετζετέλ, ενώ υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση τόσο από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου όσο και από το στρατό.

Τέλος ο πρόεδρος του Δ.Σ. του  Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου, Δημήτρης Μπακαλούδης, χαρακτήρισε καθησυχαστικό το γεγονός ότι η φωτιά καίει χαμηλούς θάμνους και  ξερά χόρτα ενώ κινείται σε μία περιοχή με διάκενα και βράχια, που έχει καεί αρκετές φορές στο παρελθόν δεδομένου ότι γειτνιάζει με πεδίο βολής. «Η πυρκαγιά είναι μία λωρίδα που κινείται προς τα ανατολικά. Είναι πολύ χαμηλή αλλά πρέπει να ελεγχθεί το συντομότερο δυνατό γιατί ήδη αυξάνει σταδιακά η ένταση των ανέμων», καταλήγει ο κ. Μπακαλούδης.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου