Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

ΝΕΟΤΕΡΑ ! «ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΓΑΖΩΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΔΟ» – TOYΡΚΙΚΑ ΜΜΕ: «O EΡΝΤΟΓΑΝ ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ» – ΛΙΜΕΝΙΚΟ: «ΝΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΚΟΣΚΙΝΟ» – ΤΡΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ Ν. ΑΙΓΑΙΟ – ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΑΝ ΕΝΑ ΤΟΝΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ , ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ – (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)



Police-Voice blog ➤
Για αποστολή τριών τουρκικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή όπου νωρίτερα σκάφος του Λιμενικού Σώματος είχε ρίξει προειδοποιητικές βολές σε τουρκικό φορτηγό πλοίο,κάνουν λόγο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Την πληροφορία, μάλιστα, μετέδωσε και το επίσημο Τουρκικό πρακτορείο Αναντολού, με έκτακτη ενημέρωση. Πάντως, αυτή την ώρα, πηγές από το υπουργείο Άμυνας αναφέρουν ότι δεν υπάρχει καμία κινητικότητα στην περιοχή.
(Παλαιότερη ενημέρωση)
Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ και όπως μεταδίδουν Ρωσικά ΜΜΕ, το RT και το sputniknews.com,  η ελληνική ακτοφυλακή έριξε προειδοποιητικά πυρά σε τουρκικό φορτηγό πλοίο στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με τους Τούρκους, η ελληνική ακτοφυλακή γάζωσε με 36 σφαίρες το τουρκικό φορτηγό πλοίο «M/V ACT» στα ανοιχτά της Ρόδου την ώρα που αυτό κατευθυνόταν στον Κόλπο του İzmit από το νότιο λιμάνι του İskenderun.
Η Ελληνική Ακτοφυλακή έδωσε εντολή στο πλοίο να προσεγγίσει το ελληνικό λιμάνι από διεθνή ύδατα.
Ομως ο Καπετάνιος του τουρκικού φορτηγού πλοίου αρνήθηκε να υπακούσει και ενημέρωσε την τουρκική πλευρά για την εξέλιξη της κατάστασης.
Τότε η Ελληνική Ακτοφυλακή άνοιξε πυρ προς την κατεύθυνση του πλοίου καθώς αυτό κατευθυνόταν προς τουρκικά χωρικά ύδατα.
Σύμφωνα με τον καπετάνιο του πλοίου, Haluk Sami Kalkavan, το πλοίο πήρε «σουβενίρ» 36 τρύπες. 
Συγκεκριμένα το RT αναφέρει:

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης επικαλούνται το τουρκικό δίκτυο NTV, το οποίο αναφέρει πως το ελληνικό Λιμενικό έριξε δεκάδες προειδοποιητικές βολές εναντίον του φορτηγού πλοίου, το οποίο έχει την ονομασία «ACT», ανοιχτά της Ρόδου.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το πλοίο εβλήθη διότι δεν απάντησε σε επανειλημμένες κλήσεις της ελληνικής ακτοφυλακής.
«Το φορτηγό πλοίο πήρε φορτίο από το τουρκικό λιμάνι Iskenderun και κινείτο προς την κατεύθυνση του Izmit Bay, στη θάλασσα του Μαρμαρά. Ενώ βρισκόταν στο Αιγαίο, το τουρκικό πλοίο προσεγγίστηκε από πλοία της ελληνικής Ακτοφυλακής, τα οποία απαίτησαν να μπει στο λιμάνι της Ρόδου για να γίνει έλεγχος του εμπορεύματος. Ο Τούρκος καπετάνιος φέρεται να αγνόησε τις προειδοποιήσεις, κάτι που οδήγησε στο να ανοίξουν πυρ τα πλοία του ελληνικού Λιενικού«, αναφέρει το rt.com.
Το makeleio.gr κρατάει επιφυλάξεις για το συμβάν, καθώς μπορεί να πρόκειται για προβοκάτσια των Τούρκων. 
Όλες οι πληροφορίες προέρχονται σχεδόν από τα τουρκικά ΜΜΕ
Όπως αναφέρει το mignatiou.com: Θα πρέπει να σημειωθεί πως το τουρκικό φιλοκυβερνητικό Κανάλι 24, με τίτλο ‘η Ελλάδα πυροβόλησε πολιτικό σκάφος” ερμηνεύει την κίνηση της Ελλάδας ως προσπάθεια να λήξει τις συνομιλίες.  Η Ελλάδα θα το πληρώσει προσθέτει το τουρκικό κανάλι, το οποίο διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με την τουρκική κυβέρνηση. Σύμφωνα με πρωτοβουλίες η Άγκυρα ετοιμάζει κινήσεις τις επόμενες ώρες καθώς το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο έχει συγκαλέσει σύσκεψη ενώ δυο σκάφη του τουρκικού λιμενικού έχουν σταλεί στην περιοχή και συνοδεύουν τώρα το τουρκικό σκάφος. Μέχρι αυτή τη στιγμή, όλα τα τουρκικά μέσα πάντως συνδέουν την κίνηση αυτή με τις εξελίξεις στο κυπριακό.
Επίσημη ανακοίνωση από το Λιμενικό: 

Αναφορικά με σημερινό περιστατικό εμπλοκής σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με Φ/Γ πλοίο σημαίας Τουρκίας, από το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου δέχτηκε ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία, ότι Φ/Γ πλοίο με όνομα “ACT” σημαίας Τουρκίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της ν. Ρόδου  μετέφερε ναρκωτικές ουσίες.  Άμεσα κινητοποιήθηκε η εν λόγω Λιμενική Αρχή,  σκάφος της οποίας, εντόπισε το πλοίο “ACT” σημαίας Τουρκίας στη θαλάσσια περιοχή 3,5 ν.μ. βορειοδυτικά ν. Ρόδου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.
Από το πλήρωμα του σκάφους ζητήθηκε από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ πλοίου να πλεύσει προς τον όρμο Τριαντών ν. Ρόδου προκειμένου διενεργηθεί έλεγχος. Ο Πλοίαρχος του “ACT”, δεν υπάκουσε στις εντολές και στα ηχητικά σήματα του σκάφους της Λιμενικής Αρχής, με αποτέλεσμα να ριφθούν προειδοποιητικές βολές χωρίς ωστόσο και πάλι να σταματήσει την πορεία του. Αντιθέτως, το “ACT” συνέχισε τον πλου του εισερχόμενο στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ το  σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σταμάτησε την καταδίωξη επί της οριογραμμής. 
Παράλληλα, για το ζήτημα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Τουρκικές Αρχές.
Πληροφορία από τη DIA για τα ναρκωτικά στο τουρκικό πλοίο που αρνήθηκε νηοψία!
Σοβαρή εξέλιξη για την υπόθεση του τουρκικού πλοίου που αρνήθηκε νηοψία από σκάφος του Λιμενικού Σώματος! Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πληροφορία για τη μεταφορά των ναρκωτικών είχε φθάσει στην Αθήνα από τις ΗΠΑ και την DIA! Συνεπώς δεν θα μπορούσε παρά να αξιολογηθεί ως απολύτως σοβαρή και να ελεγχθεί.
Και μόνο το γεγονός ότι ο καπετάνιος.
Ποιο είναι το Μ/V ACT και το who is who του ιδιοκτήτη
Σύμφωνα με πληροφορίες που αναρτηθήκαν στο διαδίκτυο στην Τουρκία το εμπορικό πλοίο ξηρού φορτιού Μ/V ACT, ο καπετάνιος και ο ιδιοκτήτης του είναι σεσημασμένοι. Το 2010 ο καπετάνιος Χαλούκ Σαμίκ Καλκαβάλ ήταν κυβερνήτης του δευτέρου τουρκικού σκάφους που συνόδευε το Μαβί Μαρμαρα στην επιχείρηση μεταφοράς ανθρωπιστικού υλικού στη Γάζα.
Ο ιδιόκτητης του M/V ACT είναι ο Γιουσούφ Ντουντάρ, αδελφός του Αμπντουραχίμ Ντουντάρ, βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, του ΑΚPΣυνελήφθη από τον ισραηλινό στρατό μετά την ένοπλη επέμβαση των ισραηλινών ΟΥΚ στα τούρκικα πλοία και κρατήθηκε στο Ισραήλ. Από τότε έγιναν γνωστές οι σχέσεις της αποστολής του Μαβί Μαρμαρά και του δεύτερου τουρκικού σκάφους με την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς.
Το 2012 το Μ/V ACT κρατήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά για τεχνικούς λογούς άλλα απέπλευσε απροειδοποίητα προς άγνωστη κατεύθυνση.
Ο ιδιόκτητης του M/V ACT είναι ο Γιουσούφ Ντουντάρ, αδελφός του Αμπντουραχίμ Ντουντάρ, βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, του ΑΚP. Το 2013 το δεύτερο πλοίο του τούρκου εφοπλιστή, με το όνομα Ζεινάπ Ντουντάρ, κρατήθηκε στο λιμάνι της Αλεξανδρέτας, υπέστη νηοψία και βρέθηκαν στα αμπάρια του 3.400 όλμοι που προέρχονταν από την Ουκρανία και κατευθύνονταν προς την Υεμένη. Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα του πλοίου μετέφερε κουζινικά.
Προκύπτει ότι τόσο το συγκεκριμένο πλοίο όσο και ο κυβερνήτης του Χλούκ Σαμίκ Καλκαβάλ αλλά και ο ιδιοκτήτης Γιουσούφ Ντουντάρ είναι σεσημασμένοι για λαθρεμπόριο όπλων και πιθανώς και άλλων παράνομων φορτίων και ως εκ τούτου παρακολουθούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας στην ανατολική μεσόγειο. Από εκεί προκύπτουν και οι πληροφορίες που διέθεταν οι ελληνικές αρχές και που τις οδήγησαν στο να ζητήσουν νηοψία στο πλοίο ανοικτά της Ρόδου.
Δείτε φωτογραφίες:

foto4 foto2foto3
Πηγή ➤http://www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου