Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

ΣΤΟ ΠΟΔΙ Η ΕΛ.ΑΣ!- ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ 31/8 όλοι οι ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ συγκεντρώνονται στον ΠΕΙΡΑΙΑ! – ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ…

ΣΤΟ ΠΟΔΙ Η ΕΛ.ΑΣ!- ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ 31/8 όλοι οι ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ συγκεντρώνονται στον ΠΕΙΡΑΙΑ! – ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ…


Police-Voice blog ➤
Στο Σ.Ε.Φ. και το Ο.Α.Κ.Α. θα μπορούν οι μουσουλμάνοι της Αττικής να τελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα κατά την εορτή της Θυσίας του Αβραάμ (Eid al Adha) όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας.
Η γιορτή ξεκινά την Πέμπτη 31 Αυγούστου. Η ανακοίνωση αναφέρει πως «για τη διευκόλυνση της προσευχής των μουσουλμάνων συμπολιτών μας επί τη ευκαιρία της εορτής της Θυσίας του Αβραάμ (Eid al Adha) που θα λάβει χώρα την 1/9/2017, παραχωρούνται δωρεάν, όπως κάθε χρόνο, σε όσους μουσουλμάνους της περιοχής της πρωτευούσης το επιλέξουν, κατάλληλοι χώροι εντός του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.) και του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.)». Επιπλέον προσθέτει πως οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις ή σωματεία που επιθυμούν να κάνουν χρήση των χώρων αυτών, καλούνται να καταθέσουν σχετική αίτηση εγγράφως στα Διοικητικά Συμβούλια του Σ.Ε.Φ. και του Ο.Α.Κ.Α. μέχρι την 30/8/2017. «Οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις ή σωματεία περιοχών της χώρας, όπου δεν έχουν προβλεφθεί χώροι προσευχής για μουσουλμάνους, καλούνται να απευθυνθούν στους κατά τόπους Δήμους. Με την ευκαιρία της εορτής, ευχόμαστε υγεία, ευτυχία και ειρήνη στους μουσουλμάνους εντός και εκτός της χώρας μας», καταλήγει η ανακοίνωση
Υπενθυμίζεται ότι στην Αττική μόλις τέσσερις λατρευτικοί χώροι έχουν πάρει άδεια από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας, ενώ λειτουργούν περίπου 80 αυτοσχέδιοι χώροι λατρείας χωρίς άδεια. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο, έχουν στη διάθεσή τους λίστα και με τα παράτυπα τζαμιά, τα οποία «επιτηρούνται» στο σύνολό τους. Όταν ανοίγει ένας τέτοιος χώρος η Αστυνομία (αρχικά το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και στη συνέχεια η ΓΑΔΑ) παίρνει στα χέρια της το μισθωτήριο συμβόλαιο, προκειμένου να είναι γνωστό ποιος είναι ο ενοικιαστής, ενώ ενημέρωση υπάρχει και για τους ιμάμηδες. Ο πρόεδρος της μουσουλμανικής κοινότητας κ. Ναΐμ Ελγαντούρ σημειώνει ότι «σε κάθε χώρο υπάρχει κάποιος από την Αστυνομία, ο οποίος ενημερώνεται. Δεν επιτρέπουμε να φυτρώσουν ακραία στοιχεία στους λατρευτικούς χώρους. Και αν έρθει κάποιος με περίεργες προθέσεις τον διώχνουμε και φεύγει από την Ελλάδα. Βλέπει ότι εδώ δεν τον παίρνει να κάνει κάτι. Δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος. Εγώ δεν ανησυχώ ότι μπορεί να γίνει κάποιο χτύπημα στην Ελλάδα. Τόσα χρόνια δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Οι μουσουλμάνοι αγαπάνε τη χώρα αυτή. Το θέμα είναι να μην επιτρέψει το κράτος να υπάρχει κόσμος που να μην έχει έναν λατρευτικό χώρο να προσευχηθεί με αποτέλεσμα να το κάνει σε σπίτια. Το καλύτερο είναι όλα να γίνονται φανερά σε χώρους που τους γνωρίζει η Αστυνομία. Η κατάσταση μπορεί να γίνει επικίνδυνη μόνο όταν υπάρχουν χώροι προσευχής σε σπίτια ή αλλού, χωρίς να το γνωρίζει κανείς. Οι μουσουλμάνοι αν δεν έχουν κάπου να πάνε, δεν θα σταματήσουν την προσευχή».
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου