Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΑΙΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΟ – ΚΑΗΚΑΝ ΣΠΙΤΙΑ – ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ (ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΑΙΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΟ – ΚΑΗΚΑΝ ΣΠΙΤΙΑ – ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ (ΦΩΤΟ)


Police-Voice blog ➤
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα και βρίσκεται σε εξέλιξη σε πευκοδάσος στον Κάλαμο Αττικής προς τους Αγίους Αποστόλους. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά, που είναι αρκετά μεγάλη, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, ενώ στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια.
Ο ακριβής αριθμός των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιές δεν έχει γίνει γνωστός, αλλά οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 15-20, εκ των οποίων πέντε έχουν πιο σοβαρές ζημιές. Τον αριθμό επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο δήμαρχος Ωρωπού, Θωμάς Ρούσσης, ο οποίος είπε ότι εκκενώθηκαν δύο κατασκηνώνεις με 320 παιδιά (260 η μία και 60 η άλλη), ενώ κατήγγειλε τον συντονισμό της Πυροσβεστικής, λέγοντας ότι καθυστέρησαν πολύ να φτάσουν εναέρια μέσα.
Ο άνεμος άλλαζε συνεχώς την κατεύθυνση της φωτιάς, με αποτέλεσμα λίγο πριν τις 6 το απόγευμα να φτάσει στα όρια του οικισμού και να μπει στις αυλές των σπιτιών! Παράλληλα, ένα μεγάλο μέτωπο της φωτιάς κατευθυνόταν προς την περιοχή του Καπανδριτίου, με την Πυροσβεστική να επιχειρεί να το αποκόψει.
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ:
Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή του Καλάμου πραγματοποιείται διακοπή της κυκλοφορίας
των οχημάτων στα κάτωθι σημεία:
1)Κόμβος Καπανδριτίου – Μικροχωρίου
2)Παραλιακή Αγίων Αποστόλων και επαρχιακή Καλάμου
3)Πλατεία Καλάμου
4)Λεωφόρος Μαρκόπουλου και παραλιακή Αγίων Αποστόλων
Κάτοικοι της περιοχής που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους έλεγαν ότι τα εναέρια μέσα δεν επαρκούν και ότι είναι επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης τους από αεροπλάνα. Κάτοικοι κατήγγειλαν ότι η φωτιά είναι προϊόν εμπρησμού, ενώ μαρτυρίες αναφέρουν ότι στην περιοχή ακούγονται εκρήξεις από γκαζάκια.
Λόγω και των διακοπών ρεύματος, ορισμένοι πυροσβεστικοί κρουνοί δεν λειτουργούσαν. Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, που επιβεβαιώθηκαν από την Πυροσβεστική, κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς τραυματίστηκε ο διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Αττικής, στρατηγός Κωνσταντίνος Γιόβας, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.
Ο δημοτικός σύμβουλος Ωρωπού Παναγιώτης Πέππας σε δηλώσεις του τόνισε ότι υπήρξε κακός συντονισμός, ότι έχουν καεί ήδη σπίτια και ότι έγιναν ακόμα και επιχειρήσεις απεγκλωβισμού κατοίκων.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική υπηρεσία για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν δύο κατασκηνώσεις που βρίσκονται κοντά στην περιοχή της πυρκαγιάς. Πρόκειται για τις κατασκηνώσεις «Kinderland» και «Αναγέννηση». Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο ξενοδοχείο Kalamos Beach στην παραλία.
Νωρίτερα, εκδηλώθηκαν άλλες τρεις πυρκαγιές στην περιοχή της Αττικής, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Είναι στην περιοχή Στρογγύλη στα Καλύβια Θορικού, στο Μαρκόπουλο και στο Θυμάρι Λαυρεωτικής.

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου