Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

To κείμενο της Ρέας Βιτάλη που έγινε viral! «Ο Παππάς φτύνει το πτυχίο του παιδιού σου- Το ξέσκισμα των προσχημάτων»

To κείμενο της Ρέας Βιτάλη που έγινε viral! «Ο Παππάς φτύνει το πτυχίο του παιδιού σου- Το ξέσκισμα των προσχημάτων»


Police-Voice blog ➤
Σε άρθρο της η Ρέα Βιτάλη γράφει για τον διορισμό
του πατέρα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, Στέλιου, στην προεδρία του κρατικοποιημένου ΟΑΣΘ και όπως αναφέρει «η πρόσληψη του πατρός Παππά στον ΟΑΣΘ είναι τελικά «ευλογία». Είναι το τελευταίο οχυρό ξεσκίσματος των προσχημάτων».
Όπως γράφει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων η Ρέα Βιτάλη στο Protagon:
«…παρακολούθησε τώρα τις κινήσεις άρα και τη γραμμή πλεύσης και στόχο πορείας της κυβέρνησής μας. Δες πώς ξεμπροστιάζει τα «πιστεύω» της, δες τι κατεύθυνση σου δείχνει για το παιδί σου.
Πρόεδρος του ΟΑΣΘ ο πατέρας του Νίκου Παππά, ο Στέλιος Παππάς. Μια ζωή ο κάθε γονιός έσπευδε -ακόμα και μέσα από αναξιοπρεπείς δρόμους- να τακτοποιήσει το τέκνο του. Ηρθε η ώρα να τακτοποιεί το τέκνο τον γονιό του. Προσόν του πατρός Παππά η συμμετοχή του στον αντιδικτατορικό αγώνα. Πόσο πάει;
Αγαπητέ γονέα. Σκίζουν το πτυχίο του παιδιού σου. Δεν βρέθηκε σε τούτην τη χώρα, που όγκωσε τα πτυχία, ούτε ένας νέος, κατάλληλος, εμπνευσμένος, με πείρα στον συγκεκριμένο τομέα; Δεν μπορεί να γίνει ένα ανοικτό κάλεσμα; Πες μου, στον Θεό που πιστεύεις, υπήρχε περίπτωση να αναλάβει ιδιώτης τον ΟΑΣΘ, να αναζητήσει στελέχη, να διαβάσει βιογραφικά, να περάσει κόσμο από συνεντεύξεις και στο τέλος να προσλάβει τον πατέρα Παππά για πρόεδρο της εταιρείας;
Και μελέτα τη συνέχεια. Ο πατήρ Παππάς διατυμπανίζουν, θα εργαστεί δωρεάν. Γιατί; Ζούμε τα χρόνια του «δωρεάν»; Αν κάποιος έχει αξία και η εμπειρία του αναγνωρίζεται στην ελεύθερη αγορά εργασίας γιατί να προσφέρει τις υπηρεσίες του δωρεάν; Ποιος έχει δουλειά να κάνει και την αφήνει για να δουλέψει δωρεάν;
Η πρόσληψη του πατρός Παππά είναι «ευλογία». Ναι! Είναι το τελευταίο οχυρό ξεσκίσματος των προσχημάτων. Είναι η πιο ανεντιμο-έντιμη κίνηση αυτής της κυβέρνησης. Καθώς σου πετάει στα μούτρα, πιο καθαρά πεθαίνεις, τα «Πιστεύω» τους. Αφήνει, στη δική σου πλέον και μόνο διακριτική ευχέρεια, στη δική σου νοητική κατάσταση, στη δική σου εθελοτυφλία ή όχι, να «ΔΕΙΣ».
Μην ξεγελαστείς και πάλι. Ετούτη η χώρα δεν ήταν ποτέ χωρισμένη σε Δεξιούς και Αριστερούς. Ηταν σε λαϊκιστές και προκομμένους. Κι αν εσύ κάπου κατάφερες να χωθείς, δεν έχει νόημα να σε κρίνω, για το παιδί σου μην επιφυλάσσεις τέτοια τύχη. Τόσα που τράβηξες να το σπουδάσεις, δεν είναι κρίμα να τον κατευθύνεις στο, «κοίτα να τρουπώσεις». Είναι αρουραίοι τα παιδιά μας; Εκτός κι αν έτσι τα ονειρεύτηκες, εκεί στα κάγκελα που περίμενες τα αποτελέσματα, της σκληρής προσπάθειας τους.
ΥΓ. Ο πατήρ Παππάς αναφέρεται ότι σπούδασε Οικονομικά. Η εξάσκηση ωστόσο του επαγγέλματος, η εμπειρία δηλαδή είναι ένα θέμα για τη θέση του προέδρου, τουλάχιστον στις εταιρείες που γνωρίζω εγώ. Εχει αλλάξει κάτι;».
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου