Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Ένταση και επεισόδια μετά την απόφαση του Εφετείου για Ηριάννα και Περικλή για παραμονή τους στην φυλακή..Η Ηριαννα κρίθηκε ένοχη για την συμμετοχή της στην τρομοκρατικη οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Ένταση και επεισόδια μετά την απόφαση του Εφετείου για Ηριάννα και Περικλή για παραμονή τους στην φυλακή..Η Ηριαννα κρίθηκε ένοχη για την συμμετοχή της στην τρομοκρατικη οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.


Police-Voice blog ➤
Ανακοινώθηκε η απόφαση του Εφετείου και έτσι Ηριάννα και Περικλής παραμένουν στην φυλακή.
Την παραμονή της Ηριάννας στη φυλακή πρότεινε αρχικά ο εισαγγελέας Γεράκης στους δικαστές του Εφετείου υποστηρίζοντας ότι «δεν αποδείχθηκε ουδέν θεμελιωτικό γεγονός που να δικαιολογεί την αιτούμενη αναστολή», ενώ λίγη ώρα μετά απορριπτική ήταν και η ετυμηγορία του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών της Αθήνας στην αίτηση αποφυλάκισης της Ηριάννας και του Περικλή.
Επεισόδια μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ακολούθησαν επεισόδια με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα οποία φώναζαν συνθήματα κατά των δικαστών «Ρουφιάνοι δικαστές» και πετούσαν καρέκλες και μπουκάλια πάνω στους αστυνομικούς οι οποίοι βρίσκονταν στην αίθουσα.
Ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων, εντός της αίθουσας του δικαστηρίου, αλλά τελικά οι αστυνομικοί τους απώθησαν με τα κράνη και τις ασπίδες από την αίθουσα.
Πρόταση εισαγγελέα: Να παραμείνουν στη φυλακή Ηριάννα και Περικλής
Νωρίτερα, την παραμονή της Ηριάννας στη φυλακή πρότεινε ο εισαγγελέας Γεράκης στους δικαστές του Εφετείου υποστηρίζοντας ότι «δεν αποδείχθηκε ουδέν θεμελιωτικό γεγονός που να δικαιολογεί την αιτούμενη αναστολή».
«Το ζήτημα της ανεπανόρθωτης βλάβης δεν απεδείχθη. Η δυνατότητα παράτασης της διδακτορικής διατριβής ει ναι υπέρβαση δυσχέρειας αλλά όχι υπέρμετρη ή ανεπανόρθωτη βλάβη, εφόσον μπορεί να αντιμετωπιστεί με μία παράταση στο μέλλον», είπε ο εισαγγελέας για την 29χρονη Ηριάννα και πρόσθεσε πως η νέας αίτηση έπρεπε να στηρίζεται επί νέων γεγονότων: «Είναι προϋπόθεση αυτό αλλιώς δεν καθίσταται αναγκαία να επιζητηθεί η παραδοχή μιας άλλης αιτήσεως».
Νωρίτερα απορριπτική ήταν η πρόταση του εισαγγελέα και για τον Περικλή.
Ο εισαγγελέας έκανε την εν λόγω πρόταση κρίνοντας ότι δεν διαπιστώθηκε ότι κινδυνεύει η υγεία του εάν παραμείνει κρατούμενος. «Υπάρχει το γενικότερο αίσθημα της θλίψεως για νέους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το φάσμα του νόμου αίφνης μετά της εκδόσεως της πρωτόδικης απόφασης» και πρόσθεσε: «Πρόκειται για μία εμπλοκή τους η οποία εμφανίζει έντονη αντικοινωνικότητα. Το γεγονός αυτό, δεν μπορεί να παραληφθεί. Να απορριφθεί ως αβάσιμη στην ουσία η αίτηση».
Ποιοι είναι η Ηριάννα και ο Περικλής
Η Ηριαννα κρίθηκε ένοχη για την συμμετοχή της στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.
Η 29χρονη, υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών, χωρίς να της αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στις φυλακές.
Η καταδίκη της Ηριάννας, ήρθε με βάση ένα μερικό αποτύπωμα στη γεμιστήρα ενός όπλου που βρέθηκε θαμμένο στην Πανεπιστημιούπολη, το οποίο σύμφωνα με τους συνηγόρους της δεν έχει ταυτοποιηθεί πλήρως. Σύμφωνα με την υπεράσπιση της, το δικαστήριο έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα  στη σχέση της νεαρής κοπέλας με εμπλεκόμενο σε διαφορετική δικογραφία της «ΣΠΦ», για την οποία εκείνος  αθωώθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο για το αδίκημα της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.
Η Ηριάννα συνελήφθη το 2013 και έδωσε οικειοθελώς γενετικό υλικό και αφέθηκε ελεύθερη, ωστόσο, η εύρεση του οπλισμού στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, ένα χρόνο μετά, την οδήγησε στην απαγγελία βαρύτατων κατηγοριών, στην καταδίκη και στον εγκλεισμό της.
Ο 33χρονος Περικλής είναι πτυχιούχος Γεωπονικής και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών χωρίς αναστολή για την ίδια υπόθεση με την Ηριάννα.

Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου