Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

ΣΚΗΝΕΣ ΑΝΕΙΠΩΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ: 16 οι νεκροί ! ! ΚΥΡΙΑ ΔΟΥΡΟΥ ΑΚΟΥΣ ?? ΈΝΑΣ 36ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΕΝΑΣ 54ΧΡΟΝΟΣ ΚΥΝΗΓΟΣ, ΕΝΑΣ 57ΧΡΟΝΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΟΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ! ! ΟΝΟΜΑΤΑ ΘΥΜΑΤΩΝ..ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

ΣΚΗΝΕΣ ΑΝΕΙΠΩΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ: 16 οι νεκροί ! !  ΚΥΡΙΑ ΔΟΥΡΟΥ ΑΚΟΥΣ ?? ΈΝΑΣ 36ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΕΝΑΣ 54ΧΡΟΝΟΣ ΚΥΝΗΓΟΣ, ΕΝΑΣ 57ΧΡΟΝΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΟΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ  ! !  ΟΝΟΜΑΤΑ ΘΥΜΑΤΩΝ..ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ


Police-Voice blog ➤
Θρήνος και οργή στην Μάνδρα, την Νέα Πέραμο και τη Μαγούλα, που πενθούν 15 νεκρούς από τις φονικές πλημμύρες της 15ης Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με πηγές από το Θριάσιο Νοσοκομείο, μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί έξι από τους 15 νεκρούςστην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας η οποία επλήγη από τη θεομηνία.
Πρόκειται για τους:
-Γιώργο Νέζη ,65 ετών
-Ευανθία Ρόκα, 87 ετών
-Βασιλική Χατζηβασιλείου, 80 ετών
-Γιώργο Μακαρούνα, 28 ετών
-Σπύρο Λουκόπουλο, 80 ετών
-Κωνσταντίνα Οικονόμου, 97 ετών
Μέχρι στιγμής ο θλιβερός απολογισμός είναι 16 νεκροί, από τους οποίους μέχρι στιγμής έχουν αναγνωρισθεί οι 13, και 21 τραυματίες που διακομίστηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο. Οι 9 από τους τραυματίες έλαβαν ήδη εξιτήριο, ενώ οι υπόλοιποι 12 (7 γυναίκες και 5 άνδρες) κρίθηκε ότι χρήζουν νοσηλείας. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, όλοι βρίσκονται εκτός κινδύνου, εκτός από μία γυναίκα η οποία χρειάστηκε να διασωληνωθεί και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Θριασίου. Οι τραυματίες νοσηλεύονται στην Παθολογική, Πνευμονολογική και Ορθοπεδική κλινική του νοσοκομειου.
Οι μέχρι τώρα πληροφορίες για τους νεκρούς
  • Νεκρός εντοπίστηκε από τα σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής στη Μάνδρα Αττικής, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών, μέχρι στιγμής, στους 14. Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 30-35 ετών, ο οποίος εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο στο 5ο-6ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Μάνδρας-Θηβών.
  • Νεκροί είναι ακόμη ένας άνδρας που αναζητείτο από το πρωί και ανασύρθηκε από υπόγειο οικίας, στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου, και μία γυναίκα, η οποία εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο επιχείρησης, στη συμβολή Αγίας Αικατερίνης και Ρόκα, στη Μάνδρα.
  • Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και τα δυο θύματα της θεομηνείας που εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου.
  • Μια γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της στη Μάνδρα Αττικής που έπληξε την περιοχή. Λίγο αργότερα η πυροσβεστική υπηρεσία ανέφερε ότι νεκρός, από τη θεομηνία, είναι ακόμη ένας άνθρωπος και συγκεκριμένα ένας ηλικιωμένος άντρας.
  • Σύμφωνα με την πυροσβεστική, νεκρός είναι κι ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου.
  • Νεκρός εντοπίστηκε επίσης ένας άνδρας, που βρέθηκε σε εξωτερικό χώρο, στη θέση Ψαλίδι της Μάνδρας, και μία γυναίκα 95 ετών, η οποία ανασύρθηκε νεκρή από το σπίτι της, στην οδό Στρατηγού Ρόκα.
  • Νεκροί είναι ακόμη ένας κυνηγός, που αγνοείτο από το πρωί και ένας οδηγός φορτηγού. Ο κυνηγός βρέθηκε στην περιοχή Αγίας Σωτήρας, σε εξωτερικό χώρο, και ο οδηγός στο 26ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Μάνδρας-Θηβών.
Η συγκλονιστική στιγμή που οι ομάδες διάσωσης περισυλέγουν την σορό ενός 65χρονου, από εξωτερικό χώρο στην Μάνδρα

Οι πρώτες αναγνωρίσεις

Από το ρεπορτάζ του protothema.gr προέκυψαν τα στοιχεία των πρώτων τριών από τους 15 νεκρούς που έχουν ταυτοποιηθεί και πρόκειται για άντρες που δεν χαρακτηρίζονται ως ηλικιωμένοι. Είναι ο 36χρονος Γιώργος Μακαρούνας, ο Μπάμπης Δημητρόπουλος 54 ετών και ο Σεραφείμ Γκορτζάς 57 ετών.
Ο Γιώργος Μακαρούνας ήταν πατέρας ενός παιδιού 3,5 ετών, κάτοικος Ελευσίνας με καταγωγή από την Κάλυμνο και το επάγγελμά του ήταν οδηγός φορτηγού. Την Τετάρτη εκτελούσε δρομολόγιο με το φορτηγό του, όπως κάθε ημέρα. Τη στιγμή που συζητούσε από το κινητό τηλέφωνο με τη μητέρα του, είδε τον χείμαρρο της λάσπης να κινείται προς το μέρος του με τρομακτική ορμή. «Μαμά φοβάμαι, πνιγόμαστε!» ήταν τα τελευταία λόγια του πριν κλείσει απότομα η τηλεφωνική γραμμή. Ο Γιώργος επιχείρησε να βγει από το φορτηγό και να απομακρυνθεί, όμως παρασύρθηκε από το ορμητικό ρεύμα και πνίγηκε. Η σορός του άτυχου οδηγού βρέθηκε αρκετή ώρα μετά από τον πνιγμό του και σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων μακριά από το σημείο όπου ακινητοποίηθηκε το φορτηγό.
Ο Γιώργος Μακαρούνας, 36 ετών, πατέρας ενός παιδιού
Τα αδέλφια Μπάμπης και Δημήτρης Δημητρόπουλος είχαν πάει για κυνήγι, μια δραστηριότητα στην οποίαν επιδίδονταν με πάθος. Υπερήφανοι, ύστερα από κάθε επιτυχημένη τους εξόρμηση, φωτογραφίζονταν με τα θηράματα και τις σχετικές εικόνες κοινοποιούσε στο λογαριασμό του στο facebook ο 54χρονος Μπάμπης Δημητρόπουλος. Τα δύο αδέλφια φαίνεται πως παρασύρθηκαν από τον χείμαρρο, με αποτέλεσμα ο Μπάμπης Δημητρόπουλος να χάσει τη ζωή του, ενώ ο Δημήτρης, μέχρι αυτή την ώρα θεωρείται αγνοούμενος.
Ο Μπάμπης Δημητρόπουλος – Μέχρι αυτή την ώρα αγνοείται ο αδερφός του Δημήτρης
Στο Θριάσιο νοσοκομείο εκτυλίχθηκαν εικόνες αρχαίας ελληνικής τραγωδίας κατά την αναγνώριση του νεκρού. Η μητέρα του Μπάμπη Δημητρόπουλου προσπαθούσε να παρηγορήσει τις δύο κόρες του και εγγονές της, λέγοντάς τους «να φανείτε δυνατές, σκεφτείτε ότι εγώ έχασα το παιδί μου». Την ίδια ώρα η οικογένεια του Δημήτρη περνούσε στιγμές αγωνίας, περιμένοντας να μάθει τι απέγινε ο άνθρωπός της.
Ο 57χρονος Σεραφείμ Γκορτζάς με καταγωγή από το χωριό Δαφνοσπηλιά της Καρδίτσας, τεχνίτης δικτύου του ΟΤΕ είναι το τρίτο από τα 15 θύματα που έχουν αναγνωριστεί. «Ω Θεέ μου» αναφώνησε ο γιος του μόλις αντίκρισε το πτώμα κατά την οδυνηρή διαδικασία της αναγνώρισης. Συγγενείς αλλά και πολλοί φίλοι του εκλιπόντος βρίσκονταν από νωρίς στο νοσοκομείο, ελπίζοντας ότι ο Σεραφείμ θα είχε επιβιώσει.
Ο Σεραφείμ Γκόρτζας, τεχνικός του ΟΤΕ
Βάσει των πρώτων αναφορών για τα θύματα, ήδη από το πρωί της Τετάρτης γινόταν λόγος για τους εξής ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της πλημμύρας:
– Γυναίκα 82 ετών, νεκρή στο σπίτι της στην οδό Κοροπούλη στη Μάνδρα Αττικής.
– Ηλικιωμένος άνδρας, νεκρός στο σπίτι του στην οδό Αγαμέμνωνος, επίσης στη Μάνδρα.
– Άνδρας, 65 ετών περίπου βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου στη Μάνδρα.
– Άνδρας, περίπου 50 ετών, στο 3ο χλμ της Λεωφόρου Αθηνών-Θηβών, στη Μάνδρα.
– Γυναίκα, εγκλωβισμένη μέσα σε αυτοκίνητο, στην οδό Αίαντος, στη Μάνδρα.
– Άνδρας, στο Ψαλίδι της Μάνδρας, ανευρέθη σε ανοιχτό χώρο.
– Γυναίκα 95 ετών, η σορός της οποίας εντοπίστηκε στο σπίτι της, στη οδό Στρατηγού Ρόκα, στη Μάνδρα.
– Δύο άνδρες, 55 και 80 ετών, προηγουμένως αγνοούμενοι από την Μάνδρα, ανασύρθηκαν νεκροί στη θαλάσσια περιοχή Ελευσίνας και ΕΛΠΕ Ασπροπύργου.
Δείτε την εικόνα που κατέγραψε το απόγευμα της Τετάρτης το drone του protothema.gr

Ο πόνος πλημμυρίζει το Θριάσιο

Με δεδομένο ότι τα θύματα ήταν κάτοικοι των ίδιων περιοχών, ενδέχεται να γνωρίζονταν μεταξύ τους ή, έστω, να ειδωθεί σε κάποια στιγμή της ζωής τους στη Μάνδρα, τη Μαγούλα, τη Νέα Πέραμο, την Ελευσίνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα επείγοντα του Θριασίου αρκετές οικογένειες νεκρών και αγνοούμενων προσπαθούσαν να αλληλοπαρηγορηθούν και να βρουν κουράγιο η μία στην άλλη, ώστε να διαχειριστούν τον πόνο για τους νεκρούς τους.
«Είστε για αναγνώριση; Είναι άντρας ή γυναίκα;» ήταν η ερώτηση που έκαναν οι νοσηλευτές στους συρρέοντες, προσπαθώντας να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους μέσα σε μια ατμόσφαιρα μαζικής οδύνης. Στην αίθουσα αναμονής, στα Επείγοντα Περιστατικά του Θριάσιου νοσοκομείου, η τραγωδία είναι αποτυπωμένη στα πρόσωπα των ανθρώπων που περιμένουν να αναγνωρίσουν τη σορό των συγγενών τους. Με την ύστατη ελπίδα ότι τελικά δεν θα είναι ο δικός τους άνθρωπος αυτός που κείτεται εκεί.
Οι οικείοι περνούν μέσα στην αίθουσα όπου βρίσκονται οι σοροί. Κάποιοι βγαίνουν κλαίγοντας, ψελλίζοντας φράσεις όπως «είναι κρίμα… τι ήταν αυτό που μας βρήκε;» Αγωνιούν, προσπαθούν να ανταλλάξουν πληροφορίες. «Τον βρήκατε τον δικό σας; Εμείς όχι» λέει μια άλλη γυναίκα. Άνδρες της ασφάλειας του νοσοκομείου ζητούν από τους συγκεντρωμένους συγγενείς να παραμερίσουν: «Ανοίξτε λίγο, καν’ τε χώρο». Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα μία ηλικιωμένη γυναίκα οδηγείται στην αίθουσα των επειγόντων περιστατικών με καροτσάκι. Δείχνει πολύ ταλαιπωρημένη αλλά τουλάχιστον είναι ζωντανή.
Κάποιοι άλλοι περιμένουν για την αναγνώριση κρατώντας στα χέρια τους ένα χαρτί που αναγράφει το ονοματεπώνυμο του αγνοουμένου, τη διεύθυνση του σπιτιού, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Στο τηλεφωνικό κέντρο του νοσοκομείου για πολλές ώρες επικρατούσε πανικός.
Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα οι θάνατοι πιθανότατα οφείλονται σε πνιγμό ή σε τραυματισμούς που προκάλεσαν στα θύματα διάφορα αντικείμενα κατά την αιφνίδια και απότομη μετακίνηση τους από τους χειμάρρους που δημιουργήθηκαν. Βεβαίως δεν αποκλείεται ως αίτιο θανάτου και κάποιο καρδιακό επεισόδιο, ιδίως σε ηλικιωμένους. Οι επικεφαλής των ιατροδικαστικών υπηρεσιών έχουν δώσει εντολή στους ιατροδικαστές να προβούν αμέσως στις αναγκαίες ενέργειες και να ολοκληρώσουν τη διαδικασία της νεκροψίας ώστε να δρομολογηθούν οι κηδείες από τις οικογένειες των θυμάτων.
Οι έρευνες της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό, τον απεγκλωβισμό και ενδεχομένως τη διάσωση επιζώντων στα ερείπια της καταστροφής στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο συνεχίζονται μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και ενώ επικρατεί αγωνία, σύγχυση και θλίψη. Μια ατμόσφαιρα που χειροτερεύει από τις εκτιμήσεις του υπουργείου Υγείας ότι ο αριθμός των θυμάτων, νεκρών και των τραυματιών, από λεπτό σε λεπτό μπορεί να αυξηθεί.
Μια 82χρονη γυναίκα στην Μάνδρα ήταν το πρώτο θύμα που εντόπισαν τα συνεργεία
Φωτογραφία από την οδό Στρατηγού Ρόκα στη Μάνδρα όπου εντοπίστηκε μια γυναίκα νεκρή μέσα στο σπίτι της. Οι πληροφορίες ότι εντοπίστηκε μια γυναίκα νεκρή μέσα σε σούπερ μάρκετ που βρίσκεται επίσης επί της οδού Ρόκα δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν στις 16:30 το απόγευμα της Τετάρτης. Επρόκειτο για το 13ο θύμα της ανείπωτης τραγωδίας.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου