Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Ωρα 09.54 ΑΓΡΙΑ ΣΦΑΓΗ! Η διάψευση Καραμανλή για «διαρροή» – Η απάντηση γνωστής δημοσιογράφου

Ωρα 09.54  ΑΓΡΙΑ ΣΦΑΓΗ! Η διάψευση Καραμανλή για «διαρροή» – Η απάντηση γνωστής δημοσιογράφου


Police-Voice blog ➤
Πριν από λίγο το «στενό περιβάλλον» του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, δήλωσε στο newpost.gr ότι «δεν έχει καμία σχέση με αυτά που παρουσιάζονται σε συγκεκριμένο ρεπορτάζ Κυριακάτικης εφημερίδας και τα οποία του αποδίδονται ως δήθεν παρέμβασή του» στο σκοπιανό, εννοώντας την «Ελευθερία του Τύπου».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρώην πρωθυπουργός εμφανιζόταν να δηλώνει σε συνομιλητές του βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που τον επισκέπτονται στο γραφείο του στη Βουλή, ή όπως συνέβη στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ή στο προσωπικό του γραφείο στην πλατεία Μαβίλη, ότι «δεν υπάρχει συμφωνία στο Βουκουρέστι, διότι η διαπραγμάτευση τότε κατέρρευσε με ευθύνη των Σκοπίων». Επίσης φέρεται να είπε «εγώ ποτέ δεν δέχθηκα ονομασία με τον όρο Μακεδονία, έκανα ένα βήμα πίσω και άφησα ανοιχτό να συζητήσω μια κοινά αποδεκτή σύνθετη ονομασία, εφόσον όμως θα λύναμε τα μεγάλα προβλήματα, που ήταν το Σύνταγμα των Σκοπιανών, που συνδέεται με την ταυτότητά τους και τον αλυτρωτισμό που έπρεπε να αποκηρύξουν». «Άρα στην ουσία δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία στο Βουκουρέστι, όταν δεν έχεις καταλήξει σε συμφωνία, δεν υπάρχει συμφωνία» τόνισε και εξέφρασε την άποψη ότι η ελληνική πλευρά πρέπει να ζητήσει περισσότερα, ότι τα Σκόπια είναι αυτά που πρέπει να κάνουν τα βήματα γιατί αυτά θέλουν να μπουν στο ΝΑΤΟ κλπ.
Η απάντηση της πολιτικής συντάκτριας Χριστίνας Κοραή:
1.Μέχρι στιγμής έχω υπογράψει πάνω από 50 ρεπορτάζ με φράσεις του πρώην πρωθυπουργού από τις ίδιες απολύτως αξιόπιστες πηγές τα οποία ουδέποτε διαψεύστηκαν. Το ρεπορτάζ λέει μάλιστα ότι ο πρώην πρωθυπουργός εγκάλεσε και στενούς συνεργάτες του οι οποίοι επέμεναν στην «εθνική γραμμή της σύνθετης ονομασίας του Βουκουρεστίου».
2.Η διάψευση έγινε με καθυστέρηση τριών ημερών. Οι απόψεις Καραμανλή είχαν κυκλοφορήσει στα δημοσιογραφικά γραφεία από την Παρασκευή το βράδυ, το Σάββατο υπήρξε αναλυτική ανάρτηση στο site των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ και την Κυριακή ήταν αναρτημένη στα περίπτερα η Ελευθερία του Τύπου με πρωτοσέλιδο την «βόμβα – Καραμανλή» που συζητήθηκε ιδιαίτερα στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, αν κρίνω απο τα τηλεφωνήματα που δέχθηκα.
3.Το «στενό περιβάλλον» του πρώην πρωθυπουργού έκανε τη διάψευση μετά το briefing του κ.Τζανακόπουλου και τα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν στις εφημερίδες «Ντοκουμέντο» και «Εφημερίδα των Συντακτών» και τα οποία τον εμφάνιζαν να συζητάει σύνθετη ονομασία.
Αν ο πρώην πρωθυπουργός εννοούσε άλλα και άλλα κατάλαβαν οι συνομιλητές του, θα ήταν πολιτικά και ιστορικά ωφέλιμο να κάνει μία δημόσια δήλωση τι πιστεύει για το Σκοπιανό την οποία ευχαρίστως θα φιλοξενήσει η Ελευθερία του Τύπου.
πηγή: parapolitika.gr
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου