Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο στα ελληνοτουρκικά – Τραβάνε όπλα και ρίχνουν κατά των Ελλήνων»

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο στα ελληνοτουρκικά – Τραβάνε όπλα και ρίχνουν κατά των Ελλήνων»


Police-Voice blog ➤
ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΝΑ ΨΑΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΝΗΣΙΑ
«Ωρα μηδέν» στα ελληνοτουρκικά με τον Ρ.Τ.Ερντογάν να προετοιμάζει μέγα-πρόκληση για την επέτειο των Ιμίων θέλοντας να αποδείξει στην τουρκική αντιπολίτευση πως άδικα του καταλογίζει …μειοδοσία στα εθνικά θέματα. Σε συναγερμό βρίσκεται το ΓΕΝ και το ΓΕΕΘΑ καθώς είναι βέβαιο πως θα έχουμε εξελίξεις μετά από το επεισόδιο στα Ίμια με τουρκικό περιπολικό και την ελληνική κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ.
Χαρακτηριστικά των προκλήσεων είναι τα όσα λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Αλιέων Καλύμνου «Ποσειδών», κύριος Κώστας Σαρούκος.
Την δραματική κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι Έλληνες ψαράδες στα σύνορα με την Τουρκία περιέγραψε ο κύριος Κώστας Σαρούκος.
«Η κατάσταση έχει φύγει από κάθε έλεγχο», είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
«Οι Τούρκοι τραβάνε όπλα και ρίχνουν κατά των Ελλήνων.»
«Πέσανε πυροβολισμοί σε ελληνικό σκάφος».
«Μηχανότρατα δικιά μας δεν μπορεί να δουλέψει», καταγγέλλει.
Όπως είπε «όλες οι ακτές μας δουλεύονται από Τούρκους ψαράδες που συνοδεύονται από τούρκικές ακταιωρούς».
«Δεν μπορούμε να ψαρέψουμε στα νησιά μας. Έρχονται και μας εμβολίζουν και θα μας βγάζουν και όπλα οι Τούρκοι», ανέφερε.
Ο κύριος Κώστας Σαρούκος, εξήγησε ότι το χειρότερο πλέον είναι ότι «από το 2006 μας πήγαν από το ένα ναυτικό μίλι στο ενάμιση και δεν μπορούμε να δουλέψουμε εμείς και δουλεύουν οι Τούρκοι. Είναι μια κατάντια να βλέπουμε στα νησιά μας τα τουρκικά πλοία».
Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ηγέτης της αντιπολίτευσης ζήτησε το ελληνικό νησί της Ψερίμου , το οποίο έχει όνομα στα τουρκικά ως » κατσικονήσι» .
Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μιλώντας σε κομματικό συνέδριο επιτέθηκε στην κυβέρνηση της Τουρκίας λέγοντας ότι πρέπει να απαντήσει για την Ψέριμο, εάν το νησί είναι τουρκικό ή ελληνικό.
Μιλώντας σε συνέδριο του κόμματός του, ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανού Λαϊκού Κόμματος, ο οποίος κατά το παρελθόν έκανε λόγο για 18 νησιά και νησίδες του Αιγαίου, που «επέτρεψε ο Ερντογάν να καταληφθούν από την Ελλάδα», επιτέθηκε εκ νέου στην τουρκική κυβέρνηση αυτή τη φορά, θέτοντας θέμα Ψερίμου.
Εξαπέλυσε βολές στον πρόεδρο Ερντογάν και στην κυβέρνηση Γιλντιρίμ, γιατί δεν παίρνει απάντηση στα ερωτήματα που τους έχει θέσει εδώ και καιρό για την κυριότητα νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο Πέλαγος, που ο αριθμός τους ενίοτε αυξομειώνεται από 18 έως 152, και όπως υποστηρίζει δεν αναφέρονται σε καμία συνθήκη μετά το 1913.
Τόνισε χαρακτηριστικά ότι:
«Φτάσαμε σε τέτοιο σημείο ώστε να ρωτάμε για τα νησιά του Αιγαίου. Ναι τα νησιά του Αιγαίου. Ρωτάω λοιπόν, αυτό το νησί, η Ψέριμος, σε ποιον ανήκει τελικά; Είναι δικό μας ή της Ελλάδας. Βγες και δώσε μια απάντηση, Εγώ ρωτάω και αυτός μου απαντάει πήγαινε και ρώτα αυτούς που τα παρέδωσαν . Κοιτάξτε κουβέντα, δηλαδή παραδέχεται ότι τα έχει παραδώσει».
Και συνεχίζει απευθυνόμενος πάντα στον Ερντογάν και στον Γιλντιρίμ:
«Θα σου μιλήσω σαν σε ένα παιδι δημοτικού, αυτό το νησί, η Ψέριμος ανήκει σε εμάς ή στην Ελλάδα; Τόσο απλά ρωτάω. Το παραδώσαμε αλλά όχι εμείς, λέει. Εγώ ξέρω τι έχεις παραδώσει εσύ, κάτσε και δώσε μου μια απάντηση σαν άνθρωπος. Απάντησε μην απειλείς».
Είναι γνωστή εδώ και μήνες η άποψη του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία αλλά και των κορυφαίων στελεχών του πως υπάρχουν από 18 ως και… 150 νησιά στο αιγαίο τα οποία δεν αναφέρονται σε καμία συνθήκη πως ανήκουν στην Ελλάδα και τα οποία έχουν παράνομα καταληφθεί από τις ελληνικές δυνάμεις.
Στην Κύπρο τώρα από ότι όλα δείχνουν θα έχουμε το » δεύτερο ημίχρονο» των τουρκικών προκλήσεων κατά Ελλάδος και Κύπρου .
Οι Τούρκοι φέρονται αποφασισμένοι να προκαλέσουν ναυτικό επεισόδιο στην ευρύτερη περιοχή από την Κω έως την κυπριακή ΑΟΖ , μετά την προκλητικά ηθελημένη προσπάθεια για πρόσκρουση πάνω στην κανονιοφόρο «Νικηφόρος» του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, αποσκοπώντας σαφέστατα στην δημιουργία με τεχνητής έντασης και ελληνοτουρκικής κρίσης.
Η Τουρκία και ο Ερντογάν βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, λόγω, κυρίως των εξελίξεων στη Συρία και της κόντρας με τις ΗΠΑ και ψάχνουν μια διέξοδο. Αυτό είναι που απασχολεί σφόδρα τους επιτελείς του ελληνικού Πενταγώνου, μήπως δηλαδή επιχειρήσουν να την βρουν στο Αιγαίο.
ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΑΓΚΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΟΤΕΣ ! ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΓΛΕΝΤΑΝΕ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ 

Κούρδισσα Οπλαρχηγός: «Εάν οι Τούρκοι εισβάλουν στην Εφρίν θα σκάψουν τους τάφους τους»



Η Κούρδισσα διοικητής των Μονάδων Προστασίας Γυναικών (YPJ), Σοσίν Μπιρχάτ, σε δηλώσεις της στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA τόνισε ότι εάν το τουρκικό κράτος επιτεθεί στην Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, το μόνο που θα καταφέρει είναι να σκάψει τον λάκκο του.
Η Σοσίν Μπιρχάτ τόνισε ότι το τουρκικό κράτος φοβάται μια λαϊκή εξέγερση στην Τουρκία, μετά και τις πρόσφατες διαδηλώσεις στο Ιράν, για αυτό και «η Τουρκία αύξησε τις επιθέσεις της στην Εφρίν για να κρύψει την κρίση στο εσωτερικό της».
Όπως ανέφερε, οι πάντες γνωρίζουν ότι οι φασιστικές πολιτικές του τουρκικού κράτους απέτυχαν, οι τουρκικές πολιτικές που σχεδιάζουν εισβολή στην Εφρίν είναι αυτοκτονικές και «η Τουρκία και όσοι επικροτούν τις πολιτικές της σκάβουν τους τάφους τους».
Υπογράμμισε ότι «οι μαχητές μας, που αντιστάθηκαν και απελευθέρωσαν δεκάδες χωριά στην περιοχή της Σέχμπα (βορειοδυτική Συρία), έχουν αποκτήσει πολεμική εμπειρία και ισχύ σήμερα».
«Η αντίσταση της Εφρίν θα σημάνει το τέλος της τουρκικής επέκτασης στη Συρία», είπε.
«Βρίσκονται αντιμέτωποι με την ιστορική αντίσταση της Εφρίν. Οι δυνάμεις μας δεν φοβούνται. Αυτή η αντίσταση θα έχει καλή έκβαση για τους λαούς της περιοχής ιδιαίτερα και θα είναι το τέλος της τουρκικής εισβολής στη Συρία», είπε η Σοσίν Μπιρχάτ.
Κατέληξε λέγοντας ότι ο λαός της Εφρίν διακρίνεται από πνεύμα αντίστασης προσθέτοντας ότι όλοι στην περιοχή θα αντισταθούν για την ελευθερία τους.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου