Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ?? Τα «δίνει» όλα ο Σουλτάνος Ερντογάν: «Δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός για την επιχείρηση στη Συρία»

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ?? Τα «δίνει» όλα ο Σουλτάνος Ερντογάν: «Δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός για την επιχείρηση στη Συρία»


Police-Voice blog ➤
Αψηφώντας τις διεθνείς αντιδράσεις, ο Τούρκος Πρόεδρος διεμήνυσε πως η στρατιωτική επιχείρηση με την κωδική ονομασία “Κλάδος Ελιάς”, στη βόρεια Συρία, θα συνεχιστεί μέχρι η περιοχή να μην αποτελεί τρομοκρατική απειλή για τη χώρα του.
«Η Τουρκία δεν έχει ανάγκη την άδεια κανενός για την επιχείρηση», υπογράμμισε ο Ερντογάν σε μήνυμα που ανήρτησε στο twitter. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι ένας από τους στόχους της επίθεσης είναι και …η διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας.
Οι συγκρούσεις μεταξύ του τουρκικού στρατού και των Κούρδων μαχητών της πολιτοφυλακής (YPG) στην περιοχή Αφρίν της βόρειας Συρίας, συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα, με απολογισμό δεκάδες νεκρούς.
Η Τουρκία προσπαθεί να αποφύγει οποιαδήποτε σύγκρουση με τις συριακές, τις ρωσικές και τις αμερικανικές δυνάμεις στη διάρκεια της επιχείρησης στη βόρεια Συρία, όμως θα προχωρήσει σε όσες ενέργειες είναι απαραίτητες για την ασφάλειά της, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται, σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους, και οι αεροπορικές επιδρομές κατά κουρδικών βάσεων στο βόρειο Ιράκ. Από τα πλήγματα αυτά στην περιοχή Ζαμπ, στο βόρειο Ιράκ, καταστράφηκαν καταφύγια και αποθήκες όπλων του PKK, σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού στρατού.
Η Τουρκία κατηγορεί την πολιτοφυλακή YPG ότι είναι η πτέρυγα στη Συρία του PKK, το οποίο η Άγκυρα και οι δυτικοί σύμμαχοί της θεωρούν τρομοκρατική οργάνωση.
Τουρκία: “πογκρόμ” εναντίον όσων “αμαυρώνουν” την επιχείρηση
Οι τουρκικές Aρχές συνέλαβαν σήμερα 42 ανθρώπους που κατηγορούνται ότι “διέσπειραν τρομοκρατική προπαγάνδα” στα social media κατά της επιχείρησης που έχει εξαπολύσει η Άγκυρα στη βόρεια Συρία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.
Τα πρόσωπα αυτά συνελήφθησαν στο πλαίσιο επιχείρησης που διεξήχθη σε όλη την Τουρκία εναντίον χρηστών του Διαδικτύου ύποπτων ότι θέλησαν να “αμαυρώσουν” την εικόνα στης στρατιωτικής επιχείρησης. Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα είχαν συλληφθεί άλλοι 24 άνθρωποι.
Ουάσινγκτον και Παρίσι ζητούν από την Άγκυρα να επιδείξει αυτοσυγκράτηση
ΗΠΑ και Γαλλία ζητούν από την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση κατά την επίθεση που διεξάγει εναντίον των Κούρδων μαχητών στο Αφρίν της βορειοδυτικής Συρίας.
Όπως δήλωσε στην Τζακάρτα ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, Τζιμ Μάτις, «η βία στο Αφρίν αναστατώνει μια περιοχή που μέχρι σήμερα ήταν σχετικά ήρεμη». Υπογράμμισε επίσης πως οι τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία αποσπούν την προσοχή από τις προσπάθειες να εξασφαλιστεί η ήττα της τζιχαντιστικής οργάνωσης “Ισλαμικό Κράτος”.
Εξάλλου στο Παρίσι, ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας εξέφρασε την ανησυχία του για την τουρκική στρατιωτική επίθεση στη βόρεια Συρία. «Αν και κατανοούμε τις ανησυχίες που έχει η Τουρκία για την ασφάλεια των συνόρων, δεν μπορούμε παρά να καλέσουμε την Άγκυρα να επιδείξει το υψηλότερο επίπεδο αυτοσυγκράτησης στο θέμα αυτό», δήλωσε ο Ζαν-Ιβ Λεντριάν.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου