Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Η πραγματική αλήθεια που θέλουν να μας κρύψουν: Η σκληρή σύγκρουση αλβανόφωνων και Σλάβων στα Σκόπια (ΒΙΝΤΕΟ)

Η πραγματική αλήθεια που θέλουν να μας κρύψουν: Η σκληρή σύγκρουση αλβανόφωνων και Σλάβων στα Σκόπια (ΒΙΝΤΕΟ)


Police-Voice blog ➤
To 2001 οι αλβανόφωνοι των Σκοπίων και του Κοσόβου αποθρασυμένοι από τα γεγονότα και την εξέλιξη του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο το 1999, ξεκινούν αντάρτικο στο κρατικό μόρφωμα, φιλοδοξώντας στην αποκοπή του δυτικού κομματιού όπου υπερτερούσαν πληθυσμιακά. UCKάδες και μισθοφόροι κτυπούν σκοπιανές βάσεις και κερδίζουν τις πρώτες μάχες, μέχρις ότου οι Σκοπιανοί αναδιοργανωθούν και απαντήσουν για να σταθεροποιηθεί το μέτωπο στις αλβανικές περιοχές.
Οι ΗΠΑ για άλλη μια φορά, «κλείνουν το μάτι» στους Αλβανούς και στηρίζουν τον ανεφοδιασμό τους σε όπλα.
Κάπου εκεί εμφανίζεται και ο UCC, ο «απελευθερωτικός» στρατός της Τσαμουριάς, που διακηρύσσει την πρόθεσή του να ενώσει την ελληνική Νότιο Ηπειρο με την Αλβανία.
Εκεί που όλοι θεωρούσαν θέμα χρόνου ο πόλεμος στα Σκόπια να επεκταθεί και στη νότιο Ηπειρο, τα δραματικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη και η τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, αλλάζουν τις προτεραιότητες των ΗΠΑ: Διακόπτεται ο εφοδιασμός των Αλβανών και «συστήνεται» ειρήνευση.
Μέχρι το τέλος της χρονιάς έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ αλβανόφωνων και σλαβόφωνων στα Σκόπια.
Δείτε βίντεο από τον σύντομο, αλλά σκληρό πόλεμο: Να σημειώσουμε την χρήση του ονόματος «Μακεδονία» από του Σκοπιανούς στα βίντεο του youtube.com.


Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου