Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

ΔΕΣ ΕΛΛΗΝΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΣΚΑ ! Με τέτοιες συνθήκες οι εργαζόμενοι Αστυνομικοί εν έτει 2018 αγωνιζόμαστε

ΔΕΣ ΕΛΛΗΝΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΣΚΑ ! Με τέτοιες συνθήκες οι εργαζόμενοι Αστυνομικοί εν έτει 2018 αγωνιζόμαστε


Police-Voice blog ➤
Ελληνική Αστυνομία με τεράστιες ελλείψεις στο 2018!
Με τέτοιες συνθήκες οι εργαζόμενοι Αστυνομικοί εν έτει 2018 αγωνιζόμαστε και προσπαθούμε να διασφαλίσουμε τους πολίτες και την Ελληνικη Κοινωνία! Δυστυχώς χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης και με ιδιωτικα δικά μας αερόθερμα ή καλοριφέρ λαδιού που αγοράζουμε εμείς οι ίδιοι, εκτελούμε την υπηρεσία μας κσι προσπαθούμε να ζεσταθούμε!


Ενώ βέβαια κινούμαστε στους δρόμους με περιπολικά οχήματα που δεν ελεγχονται από τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ, κατά παράβαση του αρθρου 11 του π.δ. 45/08 (γιατί εάν περάσουν ΚΤΕΟ τα μισά περίπου θα κριθούν ακατάλληλα), ενώ με 591.000 χιλιόμετρα φαίνεται ένα περιπολικό έγχρωμο μοντέλο του 2008 που κινείται με βενζίνη και βέβαια εύκολα αντιλαμβανόμαστε όλοι μας ότι σίγουρα οι Αστυνομικοι δεν είμαστε και πολλοί διααφαλισμενοι μέσα σε τέτοια οχήματα και ανεβαίνοντας σε δικύκλες μοτοσυκλέτες, ενώ όπως προκύπτει η επαρκής αστυνόμευση πλέον είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό σε συνδυασμο και με την τεράστια έλλειψη προσωπικού!

Φωτογραφίες από τη ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV 100 που αναδείχτηκαν τα θέματα και οι ελλείψεις αυτές!


ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
Αντιπρόεδρος ΔΣ ΠΟΑΣΥ
Μέλος ΕΚΑ

ΤΟ ΕΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΕ ΔΙΠΛΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Το Ενωτικό ΚΙΝΗΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ (ΕΚΑ) Θεσσαλονίκης γίνεται δέκτης καθημερινά πολλών παραπόνων από συναδέλφους, οι οποίοι μας ενημερώνουν ότι διατίθενται σε νυχτερινή εργασία σε διπλή συνεχόμενη βάρδια, κάτι το οποίο είναι αντιδεοντολογικό, αντιεργασιακό, αντισυναδελφικό και σε τελική ανάλυση παράτυπο, βάσει και των σχετικών διαταγών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι διαταγές όμως είναι δεσμευτικές και αναγκαστικές για τις Διοικήσεις όλων των Υπηρεσιών της Αστυνομίας, κάθε επιπέδου και βέβαια οποίος τις παραβιάζει διαπράττει πειθαρχικό παράπτωμα και υπό προϋποθέσεις ακόμα και παράβαση καθήκοντος του Ποινικού Κώδικα.
Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη, πολλές φορές σε Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας των Διευθύνσεων Αστυνομίας και Ασφαλείας Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, καθώς  και ορισμένες φορές σε διμοιρίες των ΥΑΤ και ΥΜΕΤ της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, παρατηρείται αυτό το αναχρονιστικό σύστημα εργασίας και η καταστρατήγηση των Κανονισμών σε βάρος των συναδέλφων μας.
Η άποψη ειδικότερα του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης είναι ότι ο κάθε συνάδελφος πρέπει να ενημερώσει αρχικά κάποιον εκλεγμένο συνδικαλιστή (η ιστοσελίδα μας ekathess.gr έχει όλα τα στοιχεία μας στη στήλη ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ) και έπειτα ενδεχομένως να χρειαστεί να υποβάλει, σύμφωνα και με τους Κανονισμούς, τη σχετική νόμιμη και προβλεπόμενη αναφορά παραπόνων, ιεραρχικά προς την αμέσως επόμενη προϊστάμενη Υπηρεσία, σύμφωνα με την παρ. 9 του άρθρου 45 του Π.Δ. 141/1991, για τον καταλογισμό ευθυνών. Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, θα πρέπει η προϊστάμενη Υπηρεσία να σας απαντήσει και επίσης κανονικά στοιχειοθετείται και πειθαρχική δίωξη.
Η μόνη περίπτωση που επιτρέπεται η διάθεση σε διπλή νυχτερινή εργασία-βάρδια και βέβαια είναι η μόνη, αποτελεί η περίπτωση που υπήρχαν όντως κάποιες πραγματικά έκτακτες και απρόβλεπτες υπηρεσιακές ανάγκες ώστε να διαθέσει η Διοίκηση μία φορά σε διπλή νυχτερινή εργασία το προσωπικό, όπως λόγω π.χ. επετείου Πολυτεχνείου, εκλογών, εγκαινίων ΔΕΘ κλπ, και όχι σε σταθερή (κυκλική χρονικά) επαναλαμβανόμενη βάση. Τότε και μόνο τότε, μπορεί να «καλυφθεί». Επισημαίνεται επίσης ότι η έλλειψη προσωπικού δεν καλύπτει τον ορισμό των έκτακτων και απρόβλεπτων αναγκών, που υποχρεωτικά απαιτείται για τη διάθεση σε διπλά νυχτερινά ωράρια.
Δηλαδή για να εργαστείτε σε διπλά νυχτερινά ωράρια εργασίας, θα πρέπει να συμβαίνει κάτι πολύ σοβαρό, σχεδόν υπηρεσιακά ισάξιο με το να διαταχθεί επιφυλακή. Ιδιαίτερα, η διπλή νυχτερινή εργασία σε σταθερή κυκλική βάση είναι παράνομη και βέβαια δεν καλύπτεται βάσει και της ΚΥΑ η πληρωμή της λόγω του ορίου στα νυχτερινά.
Σας επισυνάπτουμε το υπόδειγμα της σχετικής αναφοράς και είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΥΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΔΙΠΛΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΒΑΡΔΙΑ
ΑΝΑΦΟΡΑ
Του (βαθμός ΑΓΜΣ επώνυμο, όνομα Υπηρεσία που υπηρετείτε)
Προς
(Αμέσως επόμενη ανώτερη προϊστάμενη Υπηρεσία)
ΙΕΡΑΡΧΙΚΑ
Σας αναφέρω, σύμφωνα με τα άρθρα 45 και 46 του Π.Δ. 141/1991, ότι εργάστηκα και διατέθηκα σε διπλά (2) συνεχόμενα ωράρια εργασίας – διατεταγμένης υπηρεσίας, στις αλλαγές – βάρδιες εργασίας τις ώρες από 22:00 έως 06:00 κατά τις ημερομηνίες (… γράφετε τις ημερομηνίες) αντίστοιχα, κατά παράβαση των υπ’ αριθ. 8002/32/26 – Α’ από 8/8/2001 και 6013/22/2556 – Α’ από 22/2/2010 διαταγών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας/Κ.Ο.Α.Δ./Διεύθυνση Αστυνομικού Προσωπικού – Τμήμα 1ο, οι οποίες ορίζουν σχετικά, καθώς επίσης και της από 8/10/2009 Γνωμοδότησης του Νομικού Συμβούλου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) η οποία έχει κοινοποιηθεί στο Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας.
(Τόπος, ημερομηνία)
Ο Αναφέρων
(Υπογραφή, ονοματεπώνυμο, βαθμός)
Το σχετικό υπόδειγμα :
Το ΕΚΑ Θεσσαλονίκης θα συγκεντρώσει στοιχεία για το ζήτημα και συγκεκριμένα σε ποιες Υπηρεσίες της ΓΑΔΘ διεξάγεται η διάθεση συναδέλφων σε διπλή νυχτερινή εργασία παράνομα και αναίτια και θα τα αποστείλει στα Υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, με σχετικές παρεμβάσεις στη Βουλή, καθώς και στο Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας για όλες τις νόμιμες περαιτέρω συνέπειες και για την προστασία των συναδέλφων.
Θεσσαλονίκη 27-02-2018
ΕΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου