Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

«Αλαλούμ» στην Παιδεία: Ο Γαβρόγλου «ξηλώνει» τα βιβλία της Ιστορίας-Στόχος η αποεθνικοποίηση της χώρας

«Αλαλούμ» στην Παιδεία: Ο Γαβρόγλου «ξηλώνει» τα βιβλία της Ιστορίας-Στόχος η αποεθνικοποίηση της χώρας


Police-Voice blog ➤
Το υπουργείο Παιδείας προωθεί αλλαγές σε Ιστορία, Μαθηματικά, Γλώσσα και Φυσικές Επιστήμες – Άγνωστο το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών – Ο Κώστας Γαβρόγλου προαναγγέλλει ότι το αργότερο μετά το καλοκαίρι θα έχει ψηφιστεί ο νόμος για το νέο λύκειο
Στα… θρανία αναμένεται να επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί, καθώς το υπουργείο Παιδείας προωθεί ριζικές αλλαγές σε Ιστορία, Μαθηματικά, Γλώσσα και Φυσικές Επιστήμες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής έχει ήδη ετοιμάσει προγράμματα σπουδών για τα συγκεκριμένα μαθήματα. Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών παραμένει άγνωστο.
Οι πιο σημαντικές αλλαγές
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, οι προτάσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής βρίσκονται σε τελικό στάδιο και το επόμενο βήμα είναι η αποδοχή τους από το υπουργείο Παιδείας ώστε να ολοκληρωθεί και θεσμικά η αλλαγή.
– Στα Μαθηματικά, υπάρχουν αλλαγές τόσο στο μάθημα Προσανατολισμού όσο και Γενικής Παιδείας που αφορούν κυρίως σε κεφάλαια. Μία ακόμα αλλαγή, η οποία όμως θα αφορά στο δημοτικό, θα είναι το νέο βιβλίο Μαθηματικών που θα δοθεί από τη νέα σχολική χρονιά στην Ε’ τάξη.
– Στην Ιστορία έχει παρουσιαστεί ένα προσχέδιο αλλαγών που καλύπτει από τη Γ’ Δημοτικού μέχρι τη Γ’ Λυκείου, με τη σημαντικότερη αλλαγή να αφορά στο Λύκειο με διδασκαλία της σύγχρονης Ιστορίας αντί του Αρχαίου Κόσμου.
– Για τις Φυσικές Επιστήμες έχουν διαρρεύσει πολλά σενάρια, χωρίς κανένα να επιβεβαιώνεται από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Ενα από αυτά αφορούσε στη σύμπτυξη των μαθημάτων Χημείας και Βιολογίας, ενώ για το μάθημα Γενικής Παιδείας έχει προταθεί ακόμα και η σύμπτυξη τεσσάρων μαθημάτων (Φυσική, Χημεία, Βιολογία και Γεωλογία) σε ένα τετράωρο μάθημα.
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου