Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Έντονη κινητικότητα των ΗΠΑ στην Συρία – Μεταφέρουν μεγάλο στρατευμάτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Έντονη κινητικότητα των ΗΠΑ στην Συρία – Μεταφέρουν μεγάλο στρατευμάτων (ΒΙΝΤΕΟ)


Police-Voice blog ➤
Θα αποχωρήσουν τελικά οι αμερικανικές δυνάμεις από το συριακό έδαφος,  και την θέση τους θα καταλάβουν στρατεύματα της Αραβικής χερσονήσου σε μια εξέλιξη η οποία πραγματικά φέρνει «τα πάνω κάτω» στην πολύπαθη περιοχή εν μέσω τεράστιας στρατιωτικής άσκησης στην Σ.Αραβία με την συμμετοχή 24 χωρών και κωδική ονομασία ‘Gulf Shield 1’.
Oι Σαουδάραβες δημιούργησαν άσκηση γίγας υπερπαραγωγή με τη συμμετοχή 24 χωρών και μαχητικά όπως F-5s, JF-17s, F-15s, F-16s, F-18s, Tornado, Typhoons.
Στην άσκηση συμμετείχαν πολεμικά πλοία από Μπαχρέιν, Αίγυπτο, Κουβέιτ, Ιορδανία, Σ.Αραβία, Σουδάν, ΗΑΕ, και ΗΠΑ.
Ο Λευκός Οίκος σκοπεύει  να μεταφέρει περιφερειακά αραβικά στρατεύματα στη Συρία αντί των αμερικανικών δυνάμεων, εμποδίζοντας ( όπως λένε)  την επιστροφή του ISIS και των Ιρανών μαχητών …φέροντας όμως παράλληλα στην πολύπαθη χώρα ένα ακόμη πρόβλημα,  αυτό της πιθανής σύγκρουσης σιιτών και σουνιτών με ανυπολόγιστα αποτελέσματα .
Η κυβέρνηση Τραμπ επιδιώκει να συγκεντρώσει μια αραβική δύναμη στη Συρία, η οποία θα αντικαταστήσει την αμερικανική στρατιωτική παρουσία εκεί, αναφέρει και η αμερικανική εφημερίδα  The Wall Street Journal.
Σύμφωνα με  αξιωματούχους, η αμερικανική κυβέρνηση έχει ζητήσει από τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να συμβάλουν με προσωπικό,  μέσα και  δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της βόρειας Συρίας, και θέλουν την αποστολή Αραβικών δυνάμεων στην περιοχή…το συντομότερο.
Αραβικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν ότι το αμερικανικό σχέδιο έχει κοινοποιηθεί και στον επικεφαλής της γνωστής εταιρείας μισθοφόρων  Blackwater, γνωστή τώρα ως Academi, Erik Prince, ο οποίος αντιμετώπισε ένα μεγάλο κύμα κριτικής για τη βοήθεια που έδωσε για τη δημιουργία ιδιωτικών δυνάμεων ασφαλείας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Σομαλία.
Ο αποκαλούμενος και  «Έμπορος  του Θανάτου» ανέφερε ότι οι Άραβες αξιωματούχοι της Σ.Αραβίας τον έχουν προσεγγίσει  για να συζητήσουν τις προοπτικές δημιουργίας  δύναμης από » αυθόρμητους» εκπαιδευμένους όμως σουνίτες μαχητές  στη Συρία.
Ωστόσο, αποφάσισαν να αναμένουν  να δουν τι θα πράξει ο πρόεδρος Τραμπ . Η παρουσία μισθοφόρων στην Συρία τείνει να πάρει την μορφή χιονοστιβάδας και από τις δύο υπερδυνάμεις ( Ρωσία-ΗΠΑ) και αυτό λέει πολλά για το είδος του πολέμου που διεξάγεται εκεί.
Όλως τυχαίως όμως, από προχθές έχει ξεκινήσει  μια σημαντική κοινή στρατιωτική άσκηση από 24 ισλαμικές χώρες , συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας στην περιοχή Jubail της Ανατολικής Επαρχίας της Σαουδικής Αραβίας.
Η στρατιωτική άσκηση με την επωνυμία « Gulf Shield-1», περιλαμβάνει ασκήσεις  δυνάμεων με πραγματικά πυρά , αποστολές σε  παράκτιες περιοχές , καθώς και πτήσεις αεροσκαφών της  πολεμικής αεροπορίας.
« Η άσκηση αποτελείται από δύο τμήματα: τον παραδοσιακό πόλεμο και τον υβριδικό πόλεμο», ανέφερε ο εκπρόσωπος επικοινωνίας της άσκησης (ICC), Σαουδάραβας  ταξίαρχος Abdullah Subaei.
«Η όλη εκδήλωση αποσκοπεί επίσης να αποδείξει την ικανότητά μας να αναλάβουμε κοινή στρατιωτική δράση για διασφάλιση της περιοχής,  να στηρίξουμε την αραβική ενότητα και την ικανότητά μας να αποτρέψουμε  κάθε απειλή», τόνισε ο ίδιος.
Ο Σαουδάραβας ταξίαρχος Subaei δήλωσε ότι η περιοχή της Μ.Ανατολής αντιμετωπίζει πολλές απειλές, συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού.
Την ίδια στιγμή , ο στρατηγός Αμπάς Κάμελ, που πρόσφατα ονομάστηκε επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Αιγύπτου, θα παίξει ρόλο στην προσπάθεια, αποστολής αραβικών δυνάμεων στην Συρία.
Σύμφωνα με πληροφορίες  αραβο-ισραηλινές δυνάμεις θα συνεργάζονται με τις κουρδικές και αραβικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία, για να …εκδιώξουν τον …. ISIS. Πρόκειται σαφώς για «΄σχέδιο του αιώνỨστην Συρία που θα εκδιώξει και τους Τούρκους από την περιοχή.
Την Κυριακή, ο Λευκός Οίκος επανέλαβε την επιθυμία του να αποσύρει  τις δυνάμεις των ΗΠΑ από τη Συρία το συντομότερο δυνατόν και κάλεσε τις αραβικές χώρες να αναλάβουν μεγαλύτερη ευθύνη για την εξασφάλιση της περιοχής.
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς ανέφερε στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters, απαντώντας στον ισχυρισμό του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν,  ότι τα  αμερικανικά στρατεύματα θα αποσυρθούν από την Συρία σε εύλογο χρονικό διάστημα.
«Είμαστε αποφασισμένοι να συντρίψουμε εντελώς τον ISIS και να δημιουργήσουμε συνθήκες που θα τον εμποδίσουν να επιστρέψει στην περιοχή μας», δήλωσε  η ίδια .
Την  Κυριακή, η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ  Nikki Haley δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο  Fox News ότι η χώρα της θα παραμείνει στη Συρία μέχρι να  επιτύχει τους στόχους της, ένας εκ των οποίων ήταν και η παρακολούθηση των ιρανικών ενεργειών στην περιοχή.
«Οι ΗΠΑ θέλουν να «δουν αμερικανικά στρατεύματα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους», τόνισε η  Haley και συνεχίζοντας δήλωσε :  «αλλά δεν πρόκειται να φύγουμε μέχρι να ξέρουμε ότι έχουμε επιτύχει όλα αυτά τα πράγματα».
Ειδικοί εκτιμούν ότι εφόσον έρθουν Άραβες στην Συρία …η σύγκρουση με τους Ιρανούς  θα είναι θέμα χρόνου…και τότε λογικά θα έρθει και η σειρά του Ιράν να πάθει τα ίδια όπως η Συρία


Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου