Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Έχουν ξεφύγει στην Μύκονο! Χρεώνουν μέχρι και τα μεταφορικά στο delivery με 7 ευρώ! Πληρώνεις τον καφέ για σαμπάνια στο νησί που «ζει στον κόσμο του»

Έχουν ξεφύγει στην Μύκονο! Χρεώνουν μέχρι και τα μεταφορικά στο delivery με 7 ευρώ! Πληρώνεις τον καφέ για σαμπάνια στο νησί που «ζει στον κόσμο του»


Police-Voice blog ➤
Στο καφέ Cova στο Μιλάνο, επί της οδού Montenapoleone, του 7ου ακριβότερου δρόμου στον κόσμο, στον αριθμό 8, ένας στυλάτος άνδρας με γκρίζα μαλλιά διαμαρτύρεται στον barista γιατ ην αύξηση στην τιμή του εσπρέσο.
Πέρυσι τον πλήρωνε 0,90 ευρώ και φέτος τον χρεώνουν 1 ολόκληρο ευρώ. Βλέπετε, στο ζαχαροπλαστείο-αντίκα της πόλης με την εκλεκτική πελατεία, που πρωτοάνοιξε το 1817 στην πλατεία της Σκάλας του Μιλάνου και έγινε σημείο συνάντησης των θεατρόφιλων, ο καφές είναι ιεροτελεστία και οι διακυμάνσεις στην τιμή του δεν περνούν απαρατήρητες από τους θαμώνες.
Περίπου 2 ώρες και 40 λεπτά πιο μακριά με το αεροπλάνο, μια απόσταση περίπου 1.615 μιλίων από αέρος, στη δική μας Μύκονο και στον δρόμο προς τον Πλατύ Γυαλό, βρίσκεται ένα ολοκαίνουριο μικροσκοπικό καφέ με εξαίρετο design.
Εκεί o εσπρέσο κοστίζει 2,80 ευρώ, δηλαδή 180% πιο ακριβά απ’ όσο στο διάσημο μιλανέζικο καφέ. Μάλιστα, αν πάρεις τον φρέντο σε πλαστικό μαζί με έναν χυμό φρούτων και λαχανικών Ethos (300 ml), θα πληρώσεις και για τα δύο γύρω στα 12 ευρώ.  Στο Σύνταγμα, στο κεντρικό κατάστημα του νεοφερμένου juice bar «Ethos» θα πληρώσεις τον ίδιο ακριβώς χυμό 4 ευρώ, όταν στη Μύκονο τον πουλάνε 7,65 ευρώ.
Δεκαπέντε λεπτά φθηνότερα, δηλαδή 7,50 ευρώ κοστίζει ένα ποτήρι με φρέσκο χυμό πορτοκάλι. Μπορείς και να τον πιεις σε πλαστικό σε μία από τις παραλίες του νησιού αντί 10 ολόκληρων ευρώ.
Και όταν αναφερόμαστε σε παραλίες της Μυκόνου, δεν εννοούμε τις πασίγνωστες με τα πανάκριβα beach bars, αλλά τις λιγότερο δημοφιλείς, εκεί όπου καταφεύγουν οι τουρίστες μεσαίου εισοδήματος.
Σε αυτές τις παραλίες λοιπόν το σετ δυο ξαπλώστρες-ομπρέλα κοστίζει 40 ευρώ, χρήματα που είσαι υποχρεωμένος να καταβάλεις στον υπάλληλο της παραλίας με το που κάνεις την κίνηση να απλώσεις την πετσέτα σου πάνω στο στρώμα.
Στο νησί υπάρχουν κι άλλα μαγαζιά που κοστολογούν τον εσπρέσο όσο μια κανονική μερίδα φαγητού. Για παράδειγμα, στον περιφερειακό δρόμο της Μυκόνου, ο φρέντο εσπρέσο σε γυάλινο ποτήρι κοστίζει 6,20 ευρώ. Στο ίδιο μαγαζί, για ένα πιάτο scrambled eggs θα πληρώσεις 13 ευρώ.
Τελευταία, δε, ανακαλύψαμε ότι η Μύκονος πρέπει να είναι και το μοναδικό μέρος στη χώρα όπου χρεώνεται η υπηρεσία delivery.
Οταν στην υπόλοιπη Ελλάδα οι ντελιβεράδες «σκοτώνονται» για να μεταφέρουν γρήγορα την παραγγελία για φιλοδωρήματα των 50 λεπτών, στο κυκλαδίτικο νησί κάποια μαγαζιά χρεώνουν μέχρι και τα μεταφορικά!
Για την ακρίβεια, τα υπερχρεώνουν, αφού για κάθε παραγγελία ο πελάτης βαρύνεται επιπλέον με το ποσό των 7 ευρώ.
Το διαπιστώσαμε όταν καλέσαμε σε κατάστημα πασίγνωστης αλυσίδας ζαχαροπλαστείων στη Χώρα. Για 10 καφέδες φρέντο εσπρέσο και 10 συνοδευτικά μπισκοτάκια που πρότεινε ο υπάλληλος, το συνολικό κόστος της παραγγελίας «μαζί με τα μεταφορικά» ήταν 47 ευρώ.
Οπως μας εξήγησε, τα 7 θα πήγαιναν στο παιδί που θα μετέφερε την παραγγελία. Στην ερώτηση αν στην απόδειξη θα αναγραφόταν και το ποσό των 7 ευρώ επειδή τάχα τα έξοδα έπρεπε να δικαιολογηθούν, ο υπάλληλος μας καθησύχασε λέγοντάς μας ότι «το κόστος μεταφοράς των καφέδων μαζί με τα μπισκότα θα συμπεριλαμβάνονταν στο συνολικό κόστος της παραγγελίας», οπότε κατά την άποψή του δεν συνέτρεχε λόγος ανησυχίας.
Στα παλιά καλά χρόνια, αν το μπάτζετ των διακοπών σου δεν ήταν αρκετό για να συνδυάσεις ποτά στο «Caprice» και γαριδομακαρονάδες στου «Φιλιππή», μπορούσες να τη βολέψεις και με ένα σουβλάκι στου «Jimmy’s» στη Χώρα.
Σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Μια μερίδα γύρος, σύμφωνα με τον κατάλογο, κοστίζει 14,90 ευρώ και το κλασικό πιτόγυρο 3,74 ευρώ. 
Σεζόν με τη σεζόν γίνεται ακόμη πιο απαγορευτικός προορισμός για το πορτοφόλι του μέσου τουρίστα και σε λίγα χρόνια σε αυτό το πανέμορφο νησί με τις καλύτερες παραλίες διακοπές θα μπορούν να κάνουν μόνο ξένοι – οι Ελληνες θα πηγαίνουν εκεί κολυμπώντας. Υπερβολή; Μπορεί, αλλά καταδεικνύει γλαφυρά την εικόνα που διαγράφεται.
Πηγή: Protothema.gr
Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου