Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Κόκκινος συναγερμός



Police-Voice blog ➤Δυόμισι χρόνια μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ η χώρα βυθίζεται στο χάος. Η ανελέητη κόντρα των Αμερικανών με τους Ταλιμπάν τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε τη βασική αιτία χιλιάδων ανθρώπινων απωλειών και εκδιωγμού πολιτών από τις εστίες τους. Τζιχαντιστές της πιο επικίνδυνης ισλαμιστικής οργάνωσης, που ονομάζεται Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (Μεγάλης Συρίας), συνεχίζουν την προέλασή τους, έχοντας καταλάβει το 10% της ιρακινής επικράτειας με αρχή τη Μοσούλη, και βρίσκονται μερικές δεκάδες χιλιόμετρα έξω από τη Βαγδάτη.

Η ιρακινή κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και έχει ζητήσει βοήθεια από τις ΗΠΑ. Αλλά στην Ουάσιγκτον επικρατεί αμηχανία. Αν και ο πρόεδρος Ομπάμα έκανε λόγο για κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, δεν πέρασαν μερικά λεπτά και ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του απέκλεισε την ενεργοποίηση χερσαίων δυνάμεων.

Ο Aμερικανός υπουργός Άμυνας, ωστόσο, Τσακ Χέιγκελ, έδωσε εντολή σε ένα από τα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ να κατευθυνθεί στον Περσικό Κόλπο, προκειμένου να είναι έτοιμο σε περίπτωση που η Ουάσιγκτον αποφασίσει μια στρατιωτική επιχείρηση για να αντιμετωπιστεί η κρίση στο Ιράκ. 

«Η εντολή για την ανάπτυξη του αεροπλανοφόρου θα επιτρέψει στον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων να διαθέτει περισσότερη ευελιξία, αν κριθεί απαραίτητη μια στρατιωτική επιχείρηση για να προστατεύσουμε ζωές Αμερικανών πολιτών ή τα συμφέροντά μας στο Ιράκ» σημείωσε το Πεντάγωνο σε ανακοίνωσή του. 

Πρόκειται για το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush, το οποίο θα συνοδεύεται από δύο ακόμη πολεμικά πλοία που είναι εξοπλισμένα με εκτοξευτήρες πυραύλων, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου υποναύαρχος Τζον Κέρμπι.

Τα τρία πλοία που παρέμεναν στη βόρεια Αραβική Θάλασσα αναχώρησαν σήμερα και αναμένεται να φθάσουν απόψε στον Περσικό Κόλπο.

Το USS George H.W. Bush είχε αποπλεύσει από τη ναυτική βάση του Νόρφολκ στη Βιρτζίνια, στις ανατολικές ΗΠΑ, τον Φεβρουάριο και έκτοτε περιπολούσε στη Μέση Ανατολή.

1911 Curtiss Pusher on aircraft carrier USS George H. W. Bush08:59reEmbedit

Να γεφυρώσουν το χάσμα οι Ιρακινοί ηγέτες ζητά ο Τζον Κέρι


Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε το Σάββατο ότι η αμερικανική βοήθεια προς το Ιράκ θα είναι ουσιαστική μόνο εφόσον οι Ιρακινοί ηγέτες γεφυρώσουν το βαθύ χάσμα που τους χωρίζει, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 

Ο Κέρι συνομίλησε το Σάββατο με τον Ιρακινό ομόλογό του Χοσιάρ Ζεμπαρί, σύμφωνα με την ανακοίνωση. «Τόνισε (ο Κέρι) στον υπουργό Εξωτερικών (του Ιράκ) ότι η αμερικανική βοήθεια θα είναι επιτυχής μόνο εάν οι Ιρακινοί ηγέτες είναι πρόθυμοι να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους και να εφαρμόσουν μια συντονισμένη και αποτελεσματική προσέγγιση, βάσει της οποίας θα επέλθει εθνική ενότητα, που είναι απαραίτητη προκειμένου αφενός να πάει η χώρα μπροστά και αφετέρου να αντιμετωπιστεί η απειλή της ΙΚΙΛ (Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε)». 

Ο Κέρι προέτρεψε επίσης τη Βαγδάτη να επικυρώσει τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών ώστε να σχηματιστεί, το συντομότερο δυνατόν, μια νέα κυβέρνηση. 

Δείτε φωτογραφίες 






















Πηγή ➤zougla

2 σχόλια:

  1. Hello Dear, are you actually visiting this web site regularly,
    if so then you will definitely get good experience.

    Have a look at my blog post Fancy Food

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. I loved as much as you'll receive carried out right here.
    The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish.
    nonetheless, you command get bought an edginess over that you wish be deliveeing the
    following. unwell unquestionablly come further formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this increase.


    Feel free to surf to my web site polaris snowmobile apparel

    ΑπάντησηΔιαγραφή