Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Το ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα Στάθη Λαζαρίδη, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, στην εκκλησία της Αγ. Μαρίνας στο Τσοτύλι -



Police-Voice blog ➤
Ένας χρόνος συμπληρώνεται από το θάνατο του αδικοχαμένου ειδικού φρουρού από το Τσοτύλι Βοΐου. Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, στην εκκλησία της Αγ. Μαρίνας στο Τσοτύλι, θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο μνημόσυνο.


Πέθανε ο Στάθης Λαζαρίδης! ΣΟΚ ! ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Ο ΣΤΑΘΗΣ ...ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ !


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΡΩΑΣ ΣΤΑΘΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ! !  ΤΙ ΓΡΑΦΑΜΕ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ !

Περίπου 8 χρόνια μετά το μοιραίο πρωί  της 5ης Νοεμβρίου του 2007, ο Στάθης Λαζαρίδης αποφάσισε να σταματήσει την άνιση μάχη. Πριν από περίπου 50 λεπτά, ο ηρωικός ειδικός φρουρός έκανε την βαθιά υπόκλιση στον θάνατο και άφησε τη
τελευταία μηχανική πνοή του να φύγει μέσα από τη στήθη του μέσα στο θάλαμο νοσηλείας του στο 401 Σ.Ν.
Καλοτάξιδος κι επιτέλους καλή ξεκούραση σ' αυτό το παιδί από το bloko.gr, παραθέτοντας ένα μικρό ιστορικό τραγικής μνήμης.
Πρωινές ώρες της 5ης Νοεμβρίου 2007.
Αστυνομικοί των ΤΑΕ δέχτηκαν καταιγισμό πυροβολισμών από οπλισμένους δράστες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις από αυτούς, ο ένας σοβαρά. Το αιματηρό περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της 5ης Νοεμβρίου, λίγο έξω από τα Ζωνιανά Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, όπου 45 αστυνομικοί των ΤΑΕ Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, που επέβαιναν σε δώδεκα τζιπ, κατευθύνονταν στο χωριό προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους για εντοπισμό χασίς.

Τη στιγμή, που τα Τζιπ της αστυνομίας βρίσκονταν περίπου ένα χιλιόμετρο από την είσοδο του χωριού, δέχτηκαν πυρά με Καλάσνικοφ από περίπου δέκα άτομα που είχαν ακροβολιστεί σε μια πλαγιά.

Στα πρώτα αυτοκίνητα που δέχτηκαν τους πυροβολισμούς επέβαινε ο 27χρονος Στάθης Λαζαρίδης, πατέρας ενός μωρού μόλις δύο μηνών, στον αυχένα του οποίου σφηνώθηκε μία σφαίρα.

Ο άτυχος νεαρός μεταφέρθηκε γρήγορα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση. Από την ίδια επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρύτερα άλλοι δύο ειδικοί φρουροί, ο ένας στην ωμοπλάτη και ο άλλος στο μάτι από θραύσματα τζαμιών.

Είχε τραυματιστεί βαρύτατα στην επιχείρηση της αστυνομίας στα Ζωνιανά το 2007

Ήταν μια μάχη άνιση για τον ειδικό φρουρό Σταθη Λαζαρίδη, αυτή που έδινε από το Νοέμβριο του 2007 , μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του στην επιχείρηση "φιάσκο" - όπως είχε χαρακτηριστεί τότε - της ΕΛ.ΑΣ στα Ζωνιανά. Τελικά η καρδιά του δεν άντεξε, και άφησε την τελευταία του πνοή στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο , σε ηλικία 35 ετών.

Η μοιραία μέρα για τον άτυχο ειδικό φρουρό ήταν η 5η Νοέμβρη του 2007. Σαράντα ημέρες νωρίτερα είχε γίνει πατέρας. Ο ίδιος και συνάδελφοί του που επέβαιναν σε 12 τζιπ δέχτηκαν καταιγισμό πυρών από άγνωστους δράστες λίγο έξω από τα Ζωνιανά Μυλοποτάμου Ρεθύμνης, όπου πήγαιναν για να κάνουν ελέγχους για τον εντοπισμό χασισοκαλλιεργειών. Τα οχήματα της αστυνομίας δέχτηκαν καταιγισμό πυρών. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφριά, ενώ ο Στάθης χτυπήθηκε στον αυχένα.  Δέχθηκε σφαίρα από Καλάσνικοφ στο κεφάλι για να παραμείνει ζωντανός νεκρός, παρά τις αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις.

Η κόρη του είναι σήμερα 9 χρονών...

Στο βαθμό του υπαρχιφύλακα ο Στάθης Λαζαρίδης...Αναγνώριση για τον ήρωα Στάθη Λαζαρίδη,



Police-Voice blog ➤
Αναγνώριση για τον ήρωα Στάθη Λαζαρίδη, ο οποίος αγωνίζεται από το 2007 για να επανέλθει και να βρεθεί και πάλι υγιής στο σπίτι του, μετά το αιματηρό επεισόδιο στα Ζωνιανά που είχε συνταράξει το πανελλήνιο.
Όπως έγινε γνωστό μέσα από απάντηση του Υπουργού σε Αναφορά του
Βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Νότη Μαριά, ο Στάθης Λαζαρίσης προήχθη στο βαθμό του υπαρχιφύλακα.

Πρόκειται για μια είδηση που έγινε γνωστή μέσα από την κατάθεση στη Βουλή του εγγραφου της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης, το οποίο αφορούσε απόφαση του Ο.Π.Α.Δ. σε βάρος του Λαζαρίδη.

Η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης, μέσα από το έγγραφο της, καταγγέλλει την απόφαση του Ο.Π.Α.Δ. να ζητήσει τα χρήματα, και μάλιστα έντοκα, που δαπάνησε για τη μεταφορά του πατέρα βαριά τραυματισμένου ειδικού φρουρού, ο οποίος νοσηλεύεται από το 2007 στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και ζητάει την παρέμβαση των αρμόδιων υπουργών, προκειμένου να υπάρξει άμεσα λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζήτησε απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.»

Απαντώντας στην ανωτέρω υπ’αριθ. 2262/21.1.2014 αναφορά του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τομεάρχη Οικονομικών και Βουλευτή Ηρακλείου Νότη Μαριά, ο αρμόδιος Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη απέστειλε την παρακάτω υπ’αριθ. 7017/4/17324/4.2.2014 απάντηση:

«Σας γνωρίζουμε ότι για τα συμβάντα της 5-11-2007 στα Ζωνιανά Ρεθύμνου, διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, από την οποία προέκυψε, ότι ο σοβαρός τραυματισμός του αναφερομένου σε αυτή πρώην Ειδικού Φρουρού, επήλθε κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής. Συνεπεία τούτου, ο εν λόγω παραπέμφθηκε στην Ανωτάτη Υγειονομική Επιτροπή της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία απεφάνθη ότι πληροί τις προϋποθέσεις για τη μετάταξή του στην κατάσταση της μονίμου διαθεσιμότητας, στην οποία μετατάχθηκε με απόφαση του αρμοδίου οργάνου της Διοίκησης από την 13-11-2008, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.δ.330/1947 (Α' - 84), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Περαιτέρω, κατόπιν ένταξης του ανωτέρω στο αστυνομικό προσωπικό γενικών καθηκόντων με το βαθμό του Αστυφύλακα, λόγω συμπληρώσεως 3ετίας από τη μονιμοποίησή του, προήχθη, συνεπεία της προαναφερομένης απόφασης για μετάταξη, στο βαθμό του Υπαρχιφύλακα, ενώ θα προαχθεί στη συνέχεια, κατά τα οριζόμενα στο ως άνω ν.δ (330/1947), μέχρι προσκτήσεως τεσσάρων βαθμών συνολικά, ήτοι έως και του Υπαστυνόμου Β'.

Σημειώνεται ότι η αρμόδια Υπηρεσία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (Διεύθυνση Υγειονομικού) παρακολουθεί, από την πρώτη στιγμή, την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του εν λόγω αστυνομικού, με συμμετοχή σε ιατρικά συμβούλια, συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς, ψυχολογική υποστήριξη οικείων, συντονισμός ακολουθούμενης φυσιοθεραπευτικής αγωγής κ.α.

Σε ό,τι αφορά στη στήριξη της οικογενείας του ανωτέρω αστυνομικού, σας πληροφορούμε ότι η Πολιτεία και ειδικότερα το Υπουργείο μας στάθηκε και στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στον ομολογουμένως δύσκολο αγώνα που δίνει η οικογένεια αυτή. Στο πλαίσιο αυτό, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και για την τακτοποίηση του αναφερόμενου στις αναφορές ζητήματος.»


Πηγή ➤http://police-voice.blogspot.com/2015/09/blog-post_7.html

1 σχόλιο: