Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΒΡ@ΜΙ@ΡΑ* – H «αδιάφορη» μουσουλμάνα του Λονδίνου εξήγησε γιατί αντέδρασε έτσι….

ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΒΡΩΜΙΑΡΑ* – H «αδιάφορη» μουσουλμάνα του Λονδίνου εξήγησε γιατί αντέδρασε έτσι….


Police-Voice blog ➤
Η τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο την Τετάρτη σόκαρε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο.
Δεκάδες φωτογραφίες από τη στιγμή του μακελειού αλλά και από τον θλιβερό απόηχό του κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο με ταχύτατους ρυθμούς.
Ωστόσο η φωτογραφία που απεικονίζει μια Μουσουλμάνα να κοιτά το κινητό της τηλέφωνο και να περπατά ενώ πίσω της οι υπόλοιποι συγκεντρώνονται πάνω από έναν τραυματισμένο άνθρωπο, ξεχώρισε για τους λάθος λόγους.
Πολλά media, καθώς και χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποίησαν χαρακτήρισαν τη γυναίκα ως μια μουσουλμάνα που αγνοεί τον τραυματισμένο άνθρωπο.
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων, η γυναίκα αποφάσισε να μιλήσει, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει την ταυτότητά της.
H νεαρή γυναίκα μόλις αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί με την φωτογραφία της, επικοινώνησε με εκπρόσωπο της φιλανθρωπικής οργάνωσης Tell MAMA για να προβεί σε σχετική ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την Tell MAMA είπε:
«Είμαι εντελώς σοκαρισμένη και αναστατωμένη για το πώς μια φωτογραφία μου έκανε τον γύρω των social media. Σε όσους ερμήνευσαν και σχολίασαν σχετικά με το ποιες ήταν οι σκέψεις μου εκείνη την στιγμή τρόμου και απελπισίας, θα ήθελα όχι μόνο να πω ότι είμαι συντετριμμένη έχοντας γίνει μάρτυρας του απόηχου μιας τρομοκρατική επίθεσης που σοκάρει σε βαθμό να νιώθεις μουδιασμένος, αλλά πως χρειάστηκε επίσης να διαχειριστώ το σοκ του να δω μια φωτογραφία μου να χρησιμοποιείται στα social media από ανθρώπους που δεν κατάφεραν να δουν πέρα από την ενδυμασία μου, που έβγαλαν συμπεράσματα βασισμένα στο μίσος και την ξενοφοβία. Οι σκέψεις μου αυτή τη στιγμή είναι λύπη, φόβος και ανησυχία. Αυτό που δεν δείχνει η φωτογραφία είναι πως χρειάστηκε να μιλήσω με άλλα θύματα για να προσπαθήσω να καταλάβω τι ακριβώς είχε συμβεί, να δω αν μπορούσα να τους βοηθήσω κάπως, παρόλο που ήδη υπήρχε αρκετός κόσμος εκεί για να φροντίζει τους τραυματίες. Μετά αποφάσισα να πάρω τηλέφωνο την οικογένειά μου για να τους ενημερώσω πως είμαι καλά και πως επέστρεφα σπίτι από τη δουλειά, ενώ βοήθησα μια κυρία λίγο παρακάτω να φτάσει στον σταθμό του μετρό στο Waterloo. Οι σκέψεις που είναι σε όλα τα θύματα και τις οικογένειές τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Jamie Lorriman, τον φωτογράφο που τράβηξε το στιγμιότυπο, που με υπερασπίστηκε δημοσίως».
*Ο χαρακτηρισμός ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΒΡΩΜΙΑΡΑ* δόθηκε από Βρετανικά ΜΜΕ
ΤΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΜΜΕ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ! ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΗΡΘΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟ ........& ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ....ΤΟ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΦΟΡΑΕΙ ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ! ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΥΤΑ ΚΑΙ ΑΧΤΕΝΙΣΤΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΗΣ...ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΧΙΟΥΜΟΡ Η ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ??

Φωτογραφία: ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Twitter/Lone Star


Στον κόσμο των social media, μία φωτογραφία από το σημείο της τραγωδίας προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Ολα ξεκίνησαν από τον χρήστη του Twitter Lone Star, ο οποίος δημοσίευσε εικόνα από το σημείο με μια εμπρηστική λεζάντα.
«Μουσουλμάνα δεν δίνει δεκάρα για την επίθεση τρόμου, περπατά ανέμελα δίπλα από έναν ετοιμοθάνατο άνδρα, κοιτώντας το κινητό της», έγραψε.
Τότε, ο Lone Star δέχθηκε τα «πυρά» των χρηστών του κοινωνικού δικτύου, τα οποία έκαναν λόγο για εκμετάλλευση των επιθέσεων.
Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που του έγραψαν πως μπορεί η γυναίκα να φοβόταν ή να ήταν γιατρός ή νοσοκόμα που πήγαινε στη δουλειά της.
«Ή μπορεί να φοβόταν, να ήταν μπερδεμένη και σε κατάσταση σοκ, όπως όλοι οι Βρετανοί εκείνη τη στιγμή. Μπορεί να τηλεφωνούσε στην οικογένειά της να πει πως ήταν ασφαλής», έγραψε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος ανέφερε: «Μπορεί να είναι γιατρός ή νοσοκόμα που
κατευθύνεται προς τη δουλειά της ή μια μητέρα που να πηγαίνει να πάρει τα παιδιά της».
Ενας χρήστης αποφάσισε να απαντήσει στη φωτογραφία με μια άλλη φωτογραφία που δείχνει έναν λευκό να περπατά και να μην δίνει σημασία στο τι γίνεται γύρω του, όπως υποτίθεται πως έκανε η γυναίκα με τη μαντίλα.
«Η φωτογραφία αυτής της κοπέλας είχε πολλά retweets, ωστόσο, κανείς δεν έκανε retweet την εικόνα αυτού του άνδρα παρόλο που έκανε το ίδιο», σημείωσε.


Texas Lone Star


@SouthLoneStar     https://twitter.com/SouthLoneStar?r



TERRORISME

Attaque de Londres : l’EI revendique l’attentat

Πηγή ➤http://www.makeleio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου