Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΈΚΤΑΚΤΟ: ΠΑΛΙ Χτύπημα με θύματα Χριστιανούς στην Αίγυπτο Οι αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 21 νεκρούς και 50 τραυματίες, ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

ΈΚΤΑΚΤΟ: ΠΑΛΙ Χτύπημα με θύματα Χριστιανούς στην Αίγυπτο Οι αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 21 νεκρούς και 50 τραυματίες,(upd)


Police-Voice blog ➤

Υποπτεύονται τους ισλαμιστές του ISIS.

Μεγάλη τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Τάντα, κοντά στο Κάιρο, σκορπώντας τον θάνατο και τον πανικό.
Η εκκλησία βρίσκεται στα βόρεια προάστια της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, μία περιοχή όπου οι επιδρομές ισλαμιστών είναι πλέον συχνό φαινόμενο.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 15 ενώ αδιευκρίνιστος είναι ο αριθμός των τραυματιών. 
Στην συντριπτική τους πλειοψηφία φαίνεται να είναι χριστιανοί, οι οποίοι εξέρχονταν από την συγκεκριμένη εκκλησία.
Η σημερινή μέρα τιμάται από τους χριστιανούς λόγω της εισόδου του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα, είσοδος η οποία σηματοδοτεί και την αρχή των Αγίων Παθών. 
Νεώτερη ενημέρωση:
Οι αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 21 νεκρούς και 50 τραυματίες, εκ των οποίων αρκετοί είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Ήδη έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο οι πρώτες εικόνες από την έκρηξη στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, μόλις 20 μέρες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου.

Αυξάνονται οι νεκροί από την επίθεση στην Αίγυπτο

Στην πλειοψηφία τους Χριστιανοί. 

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν σήμερα σε βομβιστική επίθεση από έκρηξη βόμβας μέσα σε κοπτική εκκλησία της πόλης Τάντα, 120 χλμ. βόρεια του Καΐρου, στο Δέλτα του Νείλου, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
Μιλώντας τηλεφωνικά στο τηλεοπτικό δίκτυο Nile news, ο κυβερνήτης της Γκαρμπίγια στρατηγός 'Αχμαντ Ντέιφ επιβεβαίωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε μέσα στην εκκλησία.
Πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας ερευνούν εξονυχιστικά την περιοχή όπου βρίσκεται εκκλησία για να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχουν άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί κοντά.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, δεν είναι ακόμη γνωστό "αν είχε τοποθετηθεί βομβα στο εσωτερικό της εκκλησίας ή αν κάποιος ανατινάχθηκε",

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης και τα αίτια της έκρηξης παραμένουν άγνωστα.
Η επίθεση σημειώθηκε σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10.00 στην εκκλησία Μαρ Γκίργκις (του Αγίου Γεωργίου), τη στιγμή που η χριστιανική κοινότητα ετοιμάζεται για τη Μεγάλη Εβδομάδα που αρχίζει σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, και τρεις εβδομάδες πριν από την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αίγυπτο, σύμφωνα με την Κοπτική Εκκλησία της Αιγύπτου.

Νέα επίθεση στην Αίγυπτο

Το μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία.Αναφορές θέλουν την τελευταία ώρα να έχει σημειωθεί άλλη μία αιματηρή επίθεση στην Αίγυπτο, αυτή τη φορά όχι σε εκκλησία, αλλά σε αστυνομικό τμήμα
Οι μόνες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, είναι πως η επίθεση με τη μορφή έκρηξης έλαβε χώρα στην ίδια πόλη, την Τάντα, σε μικρή απόσταση από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που χτυπήθηκε λίγο νωρίτερα.


Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Τι θέση παίρνει η ελληνική πλευρά στην επίθεση κατά των Χριστιανών.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Υπηρεσία Ενημέρωσης και
Δημόσιας Διπλωματίας


Αθήνα, 9 Απριλίου 2017

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Αίγυπτο

Συγκλονισμένοι από την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην κοπτική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στην πόλη Τάντα της Αιγύπτου, καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατία σε κάθε της έκφανση.

Παρόμοια κρούσματα βάρβαρης και τυφλής βίας δεν πρόκειται να πλήξουν τον ανεκτικό και πολυθρησκευτικό χαρακτήρα της αιγυπτιακής κοινωνίας.

Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό της φίλης Αιγύπτου και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, στον αιγυπτιακό λαό και στην Κυβέρνησή του.


Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου